Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E18 klart till midnatt

Trafikverket hälsar att både brobygget på E18 och vägbygget på riksväg 66 beräknas vara klart inom det kommande dygnet. Men det väntas fortfarande bli trafikköer vid vägarbetet på E18 mellan Hälla och Enköping.

Annons

Inför Power Meet har många fruktat att brobygget på E18 inte ska bli klart i tid. Med tanke på den svärm av fordon som dyker upp på motorträffen har risken funnits för både olyckor och trafikkaos.

Det har dock sagts sedan tidigare att bygget ska bli klart i tid och nu hälsar Trafikverket att detta blir en verklighet. Redan inom det närmaste dygnet.

- Som det ser ut nu ska brobygget på E18 vara avslutat runt midnatt natten mot morgondagen, säger Monica Näslund, på Trafikverkets pressjour.

Utöver E18 blir även vägarbetet på riksväg 66 klart redan i eftermiddag.

Lars Königsson är projektledare för bygget på E18 och hälsar att man har haft Power Meet i åtankarna när man har satt ett slutdatum på bygget.

- Vi har varit medvetna om att Power Meet är en stor händesle i Västerås med många besökare och vi vill försöka att undvika att störa motorträffen med arbete som kan påverka trafiken mer än vad den gör, säger Lars Köningsson.

Men trots färdigt brobygge väntas det fortfarande bli trafikkaos på annat håll. Trafikpolischefen för Västmanland, Jörgen Bergfasth, konstaterar att vägarbetet på E18 som startar vid Hälla i riktning mot Enköping kommer att orsaka stora bilköer.

Han menar på att det är bäst att inte åka genom Västerås om man inte måste.

- Man kan åka söder om Mälaren eller kanske ta vägen genom Uppsala eller Sala istället, säger Jörgen Bergfasth.

Under helgen kommer alla gator innanför cityringen stängas av för all ordinarie trafik från och med torsdag klockan 15. Endast behörig trafik kommer kunna köra i centrum.

Gatorna kommer att öppna igen på natten för trafik beroende på hur poliserna bedömer läget, men omkring ett-två på natten. Samma avstängningstider gäller från och med torsdag fram till natten mellan lördag och söndag.

Bergfasth säger också att det är bra om man kan ta sig runt i staden på andra sätt än att köra bil.

- Behöver man inte ut och köra bil i helgen så skulle jag avråda från det.

Mer läsning

Annons