Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LIVE: Följ cruisingen

Häng med i cruisingen på Vlt.se. Reporter Diljen Otlu och fotograf Alexander Carlsson rapporterar från kvällens motorfest. 

Annons

19.37. Det tycks bara bli mer och mer folk här. Vi avvecklar härifrån med en rejäl tumme upp. Det är såväl min som åskådarnas och deltagarnas uppfattning.

19.35. Vi startade vår cruising vid Djäkneberget och klev av vid Sjöhagen. Stämningen på topp och i förhållande till tidigare år noterar jag inga homofobiska, rasistiska eller andra odemokratiska budskap på bilarna. Det om något är ett gott betyg till arrangören, för det kan inte vara lätt att motverka sådant i denna enorma folkfest.

19.30. Fotograf Carlsson har träffat kollegor från NY Times under Power Meet. Säger en hel del om vidden i detta evenemang.

19.21. Vi letar efter en Volvo som ska ta priset i coolhet. Men allvarligt talat - det är som att leta efter en nål i en höstack. Så mycket bilar, och så kreativt utstyrslade.

19.02 Nu åker undertecknad med fotograf Alexander Carlsson med i en kärra och upplever Power Meet på riktigt. De vänliga själarna Daniel och Amanda är från Jönköping respektive Tranås. Daniel är debutant medan Amanda är här för andra gången.

- Att det var stort förstod man, men inte så här stort. Det här blir inte mitt sista besök, säger Daniel.

18.45 Även tyska besökare tar del av Power Meet-kakan. Jürgen Ulrig från Frankfurt åker på de största cruisingevenemangen i världen, däribland i Schweiz och USA, och rankar Power Meet för vlt.se:s läsare:

- En tiopoängare. Verkligen en av de absolut bästa, om inte bäst, säger han.

18.30 Full fart (nåja) när kvällens cruising precis dragit i gång. Vi finner en besökare från grannstaden Sala och frågar om han cruisar i kväll.

- Ja, åt fel håll. Baklänges, säger han om att de åker mot strömmen och stannar till för att se passerande bilar.

Mer läsning

Annons