Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Power Meet 2014 har redan dragit igång

Åtminstone om du frågar de människor som redan har börjat samlas på Johannisbergs campingområde – flera dagar innan veteranbilsträffen officiellt drar igång på torsdag.

Annons

När VLT besökte området under måndagseftermiddagen hade flera sällskap slagit upp tält bredvid sina veteranåk. Familjen Anttila från Helsingborg med vänner – tjugofem personer i åldrarna 3 till 70 – kom på måndagsförmiddagen ibland annat en blå Chysler 300 -68.

- Förr var vi här onsdag till söndag, men det blev så stressigt. Både när man åkte upp och när man åkte ner. På det här sättet kan vi komma i ordning i lugn och ro, säger Suva Anttila.

I tältet bredvid sitter ett stort sällskap från Råde i Norge. De kom hit redan i söndags kväll.

- De platserna vi får nu är de bästa och lugnaste på hela området, vi kommer alltid hit i god tid, säger Morgan Larsen.

Längst in på det stora campingfältet har paret Vallentin och Helena Östlin från Uppsala sitt tält. Under de regntunga molnen håller Vallentin på att laga en okonventionell rätt bestående av burkskinka och jordnötter, som han tänker bjuda storebror Anders Kallin och vännen Jessica Jansson på.

- Det är femtonde året jag kommer hit. Gemenskapen här är det man tycker bäst om, alla hjälper varandra om man skulle få motorstopp till exempel, säger han.

Vallentin och hans sällskap kom hit i söndags klockan 16, mest för att de inte hade något bättre för sig.

- Förr i tiden jobbade jag vecka 27, så då kom jag hit på fredagen. Men sen har det blivit tidigare. Istället för att bara sitta hemma och vänta på att Power Meet ska börja kan man ju åka hit redan nu och sätta igång, säger han.

Mer läsning