Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilbrand på Skallberget: "Jag sprang ut i pyjamasen, det var fulla lågor"

Artikel 14 av 16
Bilbränder
Visa alla artiklar

Hon kastade sig ut och åkte till Skallberget när hon fick höra att företagets bilar stod i lågor sent i går kväll. Marie Sundström, som är platsansvarig på Attendo på Skallberget, tycker att det är oroligt att arbeta på området på grund av de många bränderna.

Bärgaren: "Jag bärgar 3–4 brandskadade bilar i veckan"

Polisen: "Bränderna på Skallberget är ett individproblem"

BILBRÄNDER: Här kan du läsa alla VLT:s artiklar

Marie Sundström, platsansvarig på Attendo, som har hemtjänstkunder på Skallberget, fick ett samtal klockan 23 på måndagskvällen om att företagets bilar brann.

– Jag sprang ut i pyjamasen och åkte hit. När jag kom fram var det fulla lågor och brandkåren var här, säger hon.

Branden i bilarna kunde släckas snabbt. En av dem hann bli helt utbränd, den andra har stora skador längs ena sidan.

– Polisen sa till mig att det hade varit några småkillar här och lattjat runt, men ingen var funnen. Det var kolsvart här, grannarna var ute och tittade.

Läs mer: Polis: Bilbränderna på Skallberget är ett individproblem

Attendo har sex bilar parkerade på området. Aldrig tidigare har någon av dem satts i brand. Däremot har flera bilbränder inträffat under den tid Marie Sundström arbetat på området.

– Det är väldigt oroligt, både för personalen och för mig som har ansvar för personalen.

Hur tacklar ni det?

– Vi pratar om det i personalgruppen och stöttar varandra. På kvällarna när personalen slutar lämnar de gemensamt Attendobilarna på parkeringen och går gemensamt till sina privata bilar.

De båda brända bilarna fick hämtas av bärgare. Marie Sundström fick låna in två bilar från en annan av Attendos områden.

Kommer hemtjänsten att bli försenad i dag?

– Nej, det hoppas jag inte. Allt ska fungera som vanligt.