Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BILDEXTRA: Här byggs "nya" lasarettet

Artikel 120 av 300
Nostalgi - 60-talet
Visa alla artiklar

Lasarett har vi haft på flera ställen i Västerås. Så här såg det ut under etapp 1 av byggnationen av det som kallades nya lasarettsbyggnaden under 60-talet.

Annons
Skiss över nya lasarettet 25 september 1961.

Har du minnen härifrån? Hur var det att jobba i nya lasarettet? Berätta!

Nya lasarettet 1965.
Centrallasarettet 28 september 1971.
Nya lasarettet 1965. Så långt som bilden visar har man hunnit idag. Infälld till höger ser vi hur lasarettets första etapp ser ut i färdigt skick. Huvudentrén finns i A-blocket. Hus B rymmer bland annat entréhall, kirurgisk mottagning och fysiologiskt laboratorium. Hus C och D får intagningsavdelning, centrallaboratorium, röntgenavdelning och centraloperation. I G-huset inryms vårdavdelningar i tre våningar, E är ett 15 våningars trapp- och hisstorn medan F-huset bl a har vårdavdelningar i 11 plan. Bakom t.v syns gamla lasarettet.
Nya lasarettsbyggnaden 1966. Enligt en påskrift bakpå papperskopian byggs det just här mest på den nya BB-avdelningen.
Oj, oj. I november 1973 började det nya, fina lasarettet att läcka in vatten.
25 september 1965. Nytt och gammalt möts under den pågående lasarettsuppbyggnaden i Västerås. Bakgrund till trapp- och hisshuset - som nu nått nio av dina 13 våningar - bildar den äldre lasarettsdelen.
Nya lasarettsbyggnaden 1966.
Fredagen den 27 augusti 1965. Den nya lasarettsbyggnadens placering i förhållande till gamla lasarettets huvudentré framgår av de här bilderna.
Annons