Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljakt på E18

(Uppdaterad 14.40) En manlig förare försökte köra ifrån flera polispatruller i en biljakt som slutade i ett vajerräcke.

Det var vid 02-tiden natten mot lördag som polisen ville kontrolera en personbil på Malmabergsgatan i Västerås.

Då polisen vände och körde efter bilen stack föraren ut på E18 i riktning västerut. Ute på motorvägen ökade föraren farten och istället för att stanna försökte den jagade komma undan.

I höjd med Hallstahammar anslöt ytterligare två polispatruller. Den ena patrullen körde ut framför och de andra två patrullerna lade sig bakom.

- Under jakten gick det i väldigt höga hastigheter. Enligt den efterföljande polisen ska det ha gått mellan 180-210 kilometer i timmen. Bland annat ska föraren, en man i 33-årsåldern, kört om en annan bilist på fel sida där det var enkelfiligt. Han ska även försökt preja en av polisbilarna av vägen innan det blev stopp, säger Jouni Mäkinen, förundersökningsledare vid krimjouren hos polisen i Västmanland.

Färden för den flyende föraren slutade i mitträcket med plåtskador men inga personskador. Han ska i samband med det krockat med en av polisbilarna. Ingen polis kom till skada i krocken.

Bilen som polisen jagade visade sig vara anmäld stulen i Stockholmsområdet. I bilen fanns den 33-åriga mannen som är hemmahörande i Västerås och en 21-årig kvinna hemmahörande i Farsta.

Båda har förts till polishuset för vidare förhör och utredning.

-  Kvinnan är anhållen men inte hörd, men mannen är släppt efter förhör, säger Jimmy Lindvall på polisens länskommunikationscentral i Västerås.

Han är numera misttänkt för biltillgrepp, vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och narkotikabrott genom innehav.

Bilen har bärgats från platsen och under bärgningsarbetet var det stopp på E18 i västergående riktning under en knapp timme.