Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilverkstad var bluffverkstad

En ny och ”ren” firma, ett kontantkortsnummer och en registrering på Hitta.se. Mer behövde inte de båda bedragarna för att luras.

Nu har två män, 20 och 30 år gamla, gripits och förhörts, misstänkta för de omfattande bedrägerierna.

– Vi tror att de har träffats i fängelset och så att säga planerat verksamheten där. Den ena är en ”målvakt”, den andre tidigare dömd för ekonomiska brott, säger Börje Strömberg, Västmanlandspolisens informationschef.

De båda männen har startat en firma som skulle utgöras av en bilverkstad. De har därefter skaffat en kontantkortstelefon och registrerat namn och telefonnummer på söksajten Hitta.se.

Därefter har de båda männen satt i gång att beställa varor som ska vara på en bilverkstad; ett större däcklager, en billyft och en omfattande verkstadsutrustning. Alltsammans av olika leverantörer och tillverkare runt om i Sverige.

Men de beställde varorna hem till olika privatpersoner under olika förespeglingar, likaså har de beställt varor i andra och välkända företags namn, men fått varorna skickade hem till sig själva, också med olika ursäkter.

– Ingen av leverantörerna har kontrollerat köparens adress ordentligt, säger Börje Strömberg. Och firman har till synes varit respektabel utan betalningsanmärkningar.

Västeråspolisen har tagit emot flera anmälningar, männen anhölls tidigare i veckan och en husrannsakan gjordes i ”bilfirmans” lokaler som var helt tömda.

De båda männen säger sig inte veta något om några brott.