Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birgitta föll ned i brunn

När Birgitta Björkman satte foten på brunnslocket vid Mimers hus på Solgatan i Västerås i går gav det vika och hon föll handlöst ner i brunnen men fastnade halvvägs. Skadad och skakad kunde hon inte komma loss själv.

Birgitta Björkman sitter på en bänk vid brunnen hon nyss suttit fast i. Hon har skrapmärken på benen, sår på fingrarna, ont i handleden och vänster arm kan hon inte lyfta upp för då gör det ont i axeln.

En halvtimme tidigare var hon på väg till sin väninna Susanne Olofgörs som bor i en av lägenheterna hos Mimer på Solvägen.

Lite försenad skyndade hon på stegen och klev på ett brunnslock som gav vika och hon föll ner i brunnen till låren. Vänster ben var då nere i brunnen och höger ben kvar på marken. Och där satt hon fast.

–Jag var så skakig, kunde inte ta mig upp själv. Efter fem minuter ringde jag till Susanne som kom och lyfte upp mig, berättar Birgitta.

Susanne är upprörd. Hon har ringt efter kvartersvärden som kom och tittade på brunnen och beställde in en firma som ska skruva fast brunnslocket igen.

Birgitta fick också en lapp med namn på områdeschefen som är tillbaka på måndag.

–Men kvartersvärden sa också att brunnslocken inte brukar skruvas fast efter att man sugit rent brunnen, säger Susanne.

Efter en snabb titt på gården hittar VLT två brunnslock till som bara är fastskruvade med en skruv.

Fler grannar kommer också ut, upprörda. Kajsa Lycken bor med sin dotter i en av lägenheterna, hon tittar ner i den två-tre meter djupa brunnen.

–Jag blir förbannad. Ett barn hade kunnat drunkna där, säger hon.

Susanne, Kajsa och de andra grannarna berättar om missnöjet med Mimer, om den misskötsel som de tycker råder.

Susanne visar en betongmur vid gården som håller upp en hög plantering. Men muren är sprucken och lutar.

–Kommer det ett rejält regn så rasar den nog. Och det här är min väg till parkeringen.

I våras fick de boende meddelande om att de inte ska gå vid muren, men inga avspärrningar finns och barn brukar leka där.

–Det heter att det är tillsagt, att det är beställt. Men de sköter allt så uschligt, säger Susanne.