Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BK 30 föll i åttondelen

Gothia Cup var en upplevelse för BK30:s F15-lag. En direktsänd match
i tv och en åttondelsfinal i A-slutspelet.
– Det var nervöst i början, säger lagkaptenen Therése Karlström, 15.

En stabil defensiv hjälpte BK30 långt i Gothia Cup 2011. I gruppspelet vann laget sina matcher med 2–0, 3–0, 6–1 och 6–0. Något som imponerade på tränaren Tobias Eriksson.

– Vår defensiv under turneringen var näst intill oklanderlig. Vi hade dessutom en riktigt bra offensiv måste jag säga. Allt som allt var detta en kanonturnering.

VLT nådde Eriksson strax efter slutsignalen i åttondelsfinalen i torsdags. Där BK 30 fick stryk med 2–0 mot Rävåsens IK.

– Just nu känns det väl lite sådär men jag är säker på att vi kommer vara jättenöjda när vi vaknar upp i morgon (under fredagen).

Åttondelsfinalen inleddes bäst av BK 30.

– Vi var på tå i början av matchen men sen fick de in ett ganska turligt mål. Efter det gick vi inte riktigt in i närkamperna förrän i andra halvlek när det var för sent, säger forwarden och lagkaptenen Therése Karlström.

Hon var trots allt nöjd med lagets insats i turneringen.

– Vi har spelat jättebra hela tiden och dessutom känt att vi utvecklat oss och blivit bättre fotbollsspelare och även bättre som lag, säger Therése.

På vilket sätt har ni blivit bättre?

– Vi har kommit på nya grejer och nya spelsätt. Vi har lärt oss att variera oss när det gäller långa bollar och korta bollar och vi har börjat hitta de tomma ytorna mycket mer.

BK 30 fick det stora privilegiet att få spela live i tv under Gothia Cup.

Det var i 16-delsfinalen när Svartvitt vann mot Näsets SK med 1–0. En match där Therése fick leda ut sitt lag på planen – inför drygt 2000 åskådare på Heden.

Nervöst?

– Det var väldigt nervöst i början, men några minuter in i matchen kändes det som vilken fotbollsmatch som helst. Det var en väldigt rolig upplevelse.

Therése spelade en mycket viktig roll för sitt lag i Gothia Cup. Hon gjorde flest mål för BK 30 tillsammans med Josefine Larsson Tott. De mäktade med fem mål var.

Vad tycker du om din egen insats sett till hela turneringen?

– Jag är nöjd med min insats. Vissa matcher var så klart bättre än andra, men jag är nöjd. Framför allt tycker jag att laget tillsammans har preseterat jättebra.