Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BK30 lämnar jumboplats efter seger

BK30 har lämnat jumboplatsen i norrettan. 
   Laget vann bottenmötet mot Östersund med 2–0 på Swedbank Park.
– Nu är vi på gång, säger tränaren Jörgen Nyberg.

BK30:s säsongsinledning i norrettan har varit riktigt tung. Laget hade inför bottenmötet med Östersund bara tagit en poäng på de sex senaste matcherna.

Men på söndagen knep laget tre livsviktiga poäng – och gick därmed förbi både just Östersund och Umeå Södra i tabellen.

– Viktigt för tjejerna att känna att vi är på gång igen. Vi spelade lite enklare jämfört med tidigare och höll ihop lagdelarna bättre i defensiven. Sedan fick vi med mycket folk i det offensiva spelet, säger Jörgen Nyberg.

Och fortsätter:

– Synd bara att vi inte fick göra fler spelmål. Det var ju efter två inkast som vi gjorde mål, säger Nyberg.

Inkasten ja – där har BK30 ett riktigt vasst anfallsvapen. Högerbacken Beatrice Rebermarks brutalt långa inkast var grymt effektivt. Mittfältaren Christine Värja fick, redan i den första minuten, skottläge i slottet efter en nicktouch på Rebermarks inkast. Och Värja placerade distinkt in bollen vid den bortre stolpen.

I den 19:e minuten ökade Amanda Wegerman på till 2–0 när hon nickade in Rebermarks inkast.

– Vi har definitivt ett giftigt vapen i hennes inkast. Vi har tränat en del på det. Tidigare har vi inte fått till det lika bra men nu funkade det klockrent, säger Nyberg.

BK30 kontrollerade större delen av matchen och Östersund skapade knappt en målchans på 90 minuter. Hemmalaget kunde ha gjort ytterligare några kassar – bland annat missade Natalie Medina öppet mål.

– Vi har känt att vi har varit med i matcherna tidigare. Nu lossnade äntligen målskyttet, säger Nyberg.

Högermittfältaren Emma Westholm var planens dominant – så länge hon spelade. Nyberg plockade dock av henne redan 18 minuter in på den andra halvleken.

– Westholm hade lite känning i knät och sedan tyckte jag att hon såg lite trött ut. Det är bra att vi kan lufta laget i en sån här match. Ibland är det synd att man inte får göra fler än tre byten. Man vill ju att alla ska få spela, säger Nyberg.