Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BK30:s ödesmatch

Ödesmatch för BK30 i Östersund i eftermiddag. Västeråsarna måste vinna. – Det finns inget annat, säger tränaren Jörgen Nyberg.

BK har tre raka förluster och ligger sist i norrettan. Östersund är en poäng före. En BK-förlust innebär att chanserna att hänga kvar minskar ytterligare.

– Lagen därnere måste vi slå, så är det bara. Men så klart ser Östersund det på samma sätt och de är jobbiga på hemmaplan, det är där de tar sina poäng.

BK öppnade bra spelmässigt de två första matcherna efter sommaruppehållet trots att det blev förlust i båda. Sedan en djupdykning mot Gustafs hemma senast.

Hur ska ni göra för att vinna mot Östersund?

– Vi måste tillbaka till spelet vi hade i de första matcherna efter uppehållet. Vi spelade riktigt bra fram till motståndarmålet, men det räcker ju inte.

Träningarna i veckan har präglats av avslutsövningar. Nyberg hoppas på utdelning framåt, och ett plus är att Amanda Wegerman är tillbaka efter sjukdom men börjar på sidan då hon inte är redo för en hel match än.

Nyberg väljer även att förstärka i backlinjen. Moa Narving, 17, och Jenny Wecksell, 19, lånas från samarbetsklubben KIF Örebro.

– Hoppas så klart att de kan bidra, tycker att vi har ett lag som spelmässigt är bättre än Östersund.

Truppen åkte buss till Jämtland och landade i går kväll.

Bra eller dåligt att ha så lång förberedelsetid inför en så viktig match?

– Bättre så än att åka direkt till matchen samma dag. Vi behöver inte stressa, timmarna på bussen och innan på matchdagen brukar gå rätt fort. Det blir mer lugn och ro så här

Just lugn och ro kan det bli dåligt med under matchen på Jämtkraft Arena som betyder så mycket för båda lagen.

– Det lär vara rätt så spänt från båda hållen. Samtidigt ser jag fram mot det här.

Hur påverkas spelare och ledare av att laget ligger sist i i tabellen?

– Det påverkar säkert på nåt sätt. Det är rätt deppigt efter matcherna när vi förlorat, men på träningarna tycker jag att det är rätt så glada miner, där syns det inte att det är ett bottenlag.