Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åring bröt armen när han blev påkörd av bilist: "Men det var ingen smitning"

Vid 13.19 på torsdagseftermiddagen ringde personalen på akuten till Västeråspolisen sedan en 13-åring med bruten arm dök upp på sjukhuset.

Annons

13-åringen hade blivit påkörd av en bilist in anslutning till Kristiansborgsskolan i Västerås. Pojken föll till marken och slog sig i huvudet och i fallet bröts även hans arm.

– Han blev uppskjutsad av personalen på skolan, säger Ann-Charlotte Israelsson på polisens länskommunikationscentral, till SVT Västmanland.

Polisen uppfattade händelsen som en smitning och upprättade en polisanmälan om trafikolycka med personskada och otillbörligt avvikande från trafikolycksplats.

Göran Lindsgård, lärare på Kristiansborgsskolan, säger dock till vlt.se att det inte alls rörde sig om en smitning:

– Nej, inte alls. Personen som råkade köra på pojken stannade bilen och han satt och väntade där tills vaktmästaren på skolan hunnit hämta sin bil och vi kunde köra upp honom till akuten.

– Jag tog förarens uppgifter och kommer att vidarebefordra dessa till polisen. Det var verkligen inte så att föraren hade för avsikt att smita. Däremot var förstås händelsen chockartad för alla inblandade.

Göran Lindsgård berättar att eleven blev påkörd i samband med att han sprang ner till matsalen men att bilisten hann bromsa in innan påkörningen.

Göran Lindsgård berättar att han och hans vaktmästarkollega fick tag på pojkens pappa för att berätta vad som hänt samt att de därefter körde 13-åringen till sjukhuset för vård.

Mer läsning

Annons