Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för fem kilo knark

När poliserna skulle stoppa den 52-årige bilisten försökte han smita och kastade ut en låda cannabis från bilen.

Annons

Nu åtalas mannen för att han förvarat nästan fyra kilo i en bil, ytterligare ett kilo i ett garage samt ett par hekto i sin bostad i Västerås; sammanlagt 5,2 kilo cannabis.

- Han säger att han inte visste vad det var i lådan han kastade ut. Han säger att han fått det av en för honom okänd person, och att han trodde att lådan kunde innehålla guld, vad han nu fått det ifrån, säger statsåklagare Bengt Kulin som nu väckt åtal mot den 52-årige västeråsaren.

Det var den 3 november i år som en polispatrull skulle stoppa 52-åringens bil på Österleden i Västerås, men 52-åringen stannade inte. Han försökte köra ifrån polisen och under flykten kastade han en låda från sig. Så småningom stannade bilen och 52-åringen kunde gripas.

Lådan visade sig innehålla 3946 gram - alltså nästan fyra kilo - av narkotikan cannabis. Polisen fick tillstånd till husrannsakan och letade igenom ett garage som mannen disponerade i Västerås. Där fanns ytterligare 1081 gram alltså drygt ett kilo cannabis. I mannens bostad på Malmaberg hittades ytterligare drygt två hekto.

- Det är ju naturligtvis besvärligt för honom att polisen hittat narkotika även i hans bostad och i garaget, säger Bengt Kulin apropå mannens bortförklaring om den okände mannen och det för honom okända innehållet.

52-åringen har varit häktad sedan början av november som misstänkt för grovt narkotikabrott. Rättegången kan inledas före jul. Straffvärdet för knarkpartiet - om mannen fälls för brottet - ligger kring tre års fängelse

Mer läsning

Annons