Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Befarad drunkning

Under kvällen sökte räddningstjänsten efter en person längs med Svartån. De befarade en drunkningsolycka - men personen satt på kafé. 

Annons

Larmet kom efter att förbipasserande sett en övergiven permobil stå parkerad nära Svartån i höjd med Slottsgatan i centrala Västerås. Stort räddningspådrag sattes in för att eftersöka personen som befarades ha hamnat i vattnet. 

- Vi vet inte särskilt mycket i nuläget men det finns en risk att någon har hamnat i vattnet. Vi kommer att sätta in dykare för att söka uppifrån Klippans parkering och neråt. Det är starka strömmar, sa räddningspersonal på plats. 

Den senaste tidens regnande har fyllt ån med vatten. Brandkårens dykare var på plats och hundpatruller sökte längs med ån utan att någon person hittades. Det heller inga vittnen som som har sett eller hört någon falla i vattnet.

Efter en och en halv timme gav sig en kvinna i 40-årsåldern till känna som ägare till permobilen. Hon hade suttit på ett kafé i närheten och parkerat permobilen på en plats som hon tyckte var "lugn och undanskymd".

- Hon förstod sedan vad det hade fått för konsekvenser. Men det var ju bra att allt slutade väl, säger Thomas Gustafsson, inspektör på LKC Västmanland.

Mer läsning

Annons