Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många missförstånd efter röklukt i Sigmahuset

Strax före 10.30 på onsdagen rapporteras någon form av brand ha brutit ut i My Way-kiosken på Kopparbergsvägen mitt emot Skrapan – men det visade sig vara alldeles fel och berodde på en serie av missförstånd.

Annons

Uppgifterna var många och motsägelsefulla i början – men när räddningstjänsten samlat alla fakta och undersökt allt visade sig följande ha inträffat:

Vid tiotiden på onsdagen gick ett automatlarm i Sigmahuset, beroende på att rök från matlagning i en av restaurangerna spridit sig i huset vid Torggatan.

Däribland till My Way-kiosken på Torggatan. Röken var inte allvarlig och det var aldrig någon fara för butiken, personal eller kunder, varken i My Way-butiken eller någon annanstans.

Men ryktet om röken spred sig fort.

Bland annat hade någon ringt en kompis och sagt att det var rök i My Way-butiken. Men kompisen missuppfattade och trodde att det rörde sig om My Way-butiken på Kopparbergsvägen (ingående i samma kedja, men flera kvarter bort) och att det faktiskt brann i kiosken. Räddningstjänsten larmades därför.

Missförstånd staplades på missförstånd och räddningstjänsten ryckte ut till helt ovetande butiksägare och kunder på Kopparbergsvägen där det varken varit minsta röklukt, brand eller annan fara för någon.

Räddningstjänsten kunde, när alla missförstånd lagt sig, återgå utan åtgärd.

Mer läsning

Annons