Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbrand i Västerås – en person förd till sjukhus

Artikel 1 av 14
Storbranden på Norra Gryta
Visa alla artiklar

Vid 9.18 på torsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om en lägenhetsbrand på Näckrosvägen, Norra Gryta i Västerås.

Annons

Se även: Bildextra: Se läsarnas bilder från branden i flerfamiljshuset

TV från branden:

Branden fick rejält fäste i taket på flerbostadshuset och utvecklades till en svårsläckt brand som räddningstjänsten bekämpade i flera timmar under torsdagen.

För dig om är prenumerant eller Plus-kund: Jan var inne i huset när han kände röklukten: "Jag tog brandsläckaren och sprang uppåt"

Branden ska ha startat i en lägenhet på sjätte våningen. Enligt uppgift kunde familjen som bor i lägenheten ta sig ut. Branden spred sig även till vinden och ytterligare en lägenhet.

I en intervju med Per Larsen, inre befäl räddningstjänsten, berättade han att flera styrkor var på plats. Han bad även folk hålla sig lugna.

– Vi kommer att ha någon på plats under hela dagen, säger Per Larsen i TV-intervjun.

För dig om är prenumerant eller Plus-kund: Hjälteinsats vid branden på Norra Gryta: "Man måste vara modig"

Brandorsaken är ännu inte klarlagd men polisen inledde under eftermiddagen en utredning om grov mordbrand – misstankar finns att branden skulle kunna vara anlagd.

Västerås Stad aktiverade sitt krisstödsteam för att hjälpa de drabbade, bland annat med att hitta alternativt boende för några av de drygt 40 personer som fick evakueras från den brinnande byggnaden.

För dig om är prenumerant eller Plus-kund: Resurskrävande släckning på Norra Gryta: "Det största problemet har varit rasrisken

TV: Räddningsledaren: ”Vi kan inte vistas där uppe”

TV: Bostadsrättsföreningens ordförande: "Det är klart att det är en chock för oss

Läsarbild

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, e-post: [email protected], mms/sms: 72021 eller Tipsa-tjänsten. Västmanlands bästa tips belönas med 3000 kronor varje månad.

Fotnot: I en tidigare version av denna text angavs att branden skedde på Stockrosvägen.

Det är fel: Rätt är Näckrosvägen. Felet uppkom eftersom brandplatsen i det inledande larmet till SOS Alarm angavs som just Stockrosvägen. VLT beklagar förmedlandet av de felaktiga uppgifterna.

Alla artiklar i
Storbranden på Norra Gryta