Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två bilar i brand i Västerås – ännu en bil från hemtjänsten drabbad

Strax efter klockan 03.00 fick SOS larm om bilbränder i Västerås.

Annons

Det första larmet kom in precis innan 03.10. Larmet gällde en personbil som ska ha brunnit i en parkering på Bäckbyvägen. Efter att en polispatrull skickades till platsen kunde de bekräfta att bilen tillhörde hemtjänsten i Västerås.

– Bilen blev totalskadad, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Det är inte första gången som hemtjänsten i Västerås drabbas av en bilbrand. Under natten till onsdagen blev en av deras bilar totalt utbrunnen i en liknande brand.

Det andra larmet om bil i brand nådde polisen strax efter klockan 03.15. I det fallet gällde larmet en bil ungefär en kilometer bort från Bäckby som brann under huven.

– Branden har troligtvis varit anlagd. En parkerad bil intill fick också skador men inte så grova som hos den brinnande bilen, säger Ivan Åslund, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Branden ska ha upptäckts av en väktare som kunde släcka branden. Väktaren hann även se två personer lämna platsen på en moped. Polisen misstänker brott.

– Patrullen på plats har skrivit en anmälan om skadegörelse. Ägarna till de skadade bilarna har blivit underrättade, säger Ivan Åslund.

Mer läsning

Annons