Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 1/10

85 år är inte för gammalt för att köra bil. Det blir dock problem om man är 85 och saknar körkort, men ändå kör bil.

Annons

Dingtuna. Under söndagen har en person polisanmält att denne råkat ut för ett smärtsamt grepp runt midjan av en annan person, vilket polisanmälts som misshandel. Händelsen ska ha ägt rum på en mindre gata i Dingtuna tätort.

Centrum. På lördagen försvann en mobiltelefon från en handväska som placerats tillfälligt obevakad på Sturegatan under en kort stund någon gång strax efter klockan 15. Det är oklart hur stölden gått till.

Herrgärdet. En parkerad bil på Tessingatan har någon gång under tiden lördag eftermiddag–måndag morgon råkat ut för skadegörelse. Någon har bucklat bilens motorhuv rejält på flera ställen.

Bäckby. Ett källarförråd på Puddelugnsgatan har under helgen drabbats av inbrott. Tjuven eller tjuvarna har brutit sig in genom en vägg och till synes rotat runt rejält inne i källarförrådet. Det var vid anmälningstillfället i  går morse oklart vad – om något – som stulits.

Skultuna. Vid 13.30-tiden i  går stoppade polisen en bilist på Aluminiumvägen för kontroll. Det visade sig att den 85-årige bilföraren saknade giltigt körkort, varför polisen skrev rapport om olovlig körning.

Pettersberg. Polisen hade vid lunchtid i  går trafikkontroll på Pettersbergsgatan. En bilist i 50-årsåldern visade sig sakna giltigt körkort, vilket han även saknat vid tidigare tillfällen då polisen stoppat honom bakom ratten. Han rapporterades därför för grov olovlig körning.

Centrum. Vid elvatiden på måndagsförmiddagen kallades polis till Forex bank

i Västerås sedan en kund försökt växla in en sedel  i utländsk valuta vilken visade sig vara falsk.Det visade sig att kunden fått sedeln i Tyskland och inte kände till att den var falsk, och alltså inte haft något uppsåt att lura banken eller begå något annat brott. Därför skrev polispatrullen en anmälan om bedrägeri där kunden var målsägande, alltså den som drabbats av bedrägeriet.

Lögarängen. Strax efter midnatt natten till måndagen kallades polis och ambulans till Sjöhagsvägen/Strandbron sedan en mopedist kört omkull där. Dessbättre visade det sig att den 35-årige mopedisten inte skadats alls, och att det rörde sig om en ren olyckshändelse. Mopedisten misstänks inte för något som helst brott i samband med olyckan.

Mer läsning

Annons