Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 1/8

Annons

Erikslund. Vid lunchtid på måndagen upptäckte en bilägare som varit och handlat på Erikslund att det varit inbrott i bilen som stått parkerad på en parkeringsplats. En man sågs springa därifrån och hoppa in i en bil som försvann och bilägaren ringde genast polis. Tio minuter senare kunde bilen stoppas med tre män i. I bilen fanns också den resväska som stulits vid inbrottet. De tre männen greps misstänkta för inbrottet och stölden.

Vallby. Personal på Vallby servicehus ertappade vid 15-tiden på måndagen en anhörig till en boende på servicehuset med att stjäla servicehusets inventarier. Polis tillkallades och den misstänkte, en 41-årig man, förhördes av polisen, misstänkt för stöld.

Hälla. Personal och väktare ertappade en 45-årig man när han försökte ta med sig varor för 1 600 kronor från Ica Maxi Hälla utan att betala på måndagen. Polis kom till platsen och skrev anmälan om stöld. Varorna kunde återlämnas till butiken.

Hedensberg. Vid midnatt mellan söndag och måndag körde en bilist av vägen vid Hedensberg på länsväg 703. Bilisten tog sig ur bilen själv, men bilen började brinna efter olyckan. Mannen kördes till sjukhus.

Tunby stadsgärde. Vid 16-tiden på måndagen upptäckte de boende i en bostad på Kråkbärsgatan att de drabbats av inbrott. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in via altandörren. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits och om det fanns användbara spår efter tjuvarna.

Erikslund.

På Media Markt var en 13-årig flicka i sällskap med sin mamma vid 14-tiden i går. Väktare ertappade flickan med att försöka ta med sig saker utan att betala. När väktaren ingrep mot flickan försvann mamman. Hon återvände dock strax innan polis kom till platsen för att ta upp anmälan.

Gideonsberg. Under helgen har någon försökt stjäla en parkerad bil på Bangatan. En ruta har krossats och bilen har utsatts för en hel del skadegörelse under stöldförsöket, men själva stölden misslyckades.

Orresta. Under helgen har någon tänkt bryta sig in till klubblokalen på Orresta golfbana. Flera rutor har krossats, men galler innanför har förhindrat inbrott.

Bäckby. En boende på Axel Oxenstiernas gata glömde i söndags en nyckelknippa på en vägbom på området. När misstaget upptäcktes var nycklarna borta.

Önsta-Gryta. Någon gång under den senaste veckan har en parkerad moped stulits från Björnskinnsvägen.

Mälarparken. Under tiden tisdag–söndag har en mindre båt stulits från Mälarparken. Närmare detaljer var inte kända.

Lustigkulla. En parkerad bil på Trumslagargatan råkade ut för inbrott under söndagen. Kontanter som förvarades i bilen har stulits.

Irsta. Under de senaste dagarna har en klorflottör för en utomhuspool stulits från Krakas väg.

Centrum. Vid 2.30-tiden natten till söndagen har en misshandel inne på McDonalds Skrapan polisanmälts. Anmälaren satt och åt när någon slog anmälaren flera gånger.

Södra Vetterstorp. Två baklyktor har krossats på en parkerad bil på Hammarbacksvägen under de senaste dagarna.

Brandthovda. Under natten till lördagen har grönsaker stulits från en odlare på Brandthovda koloniområde.

Mer läsning

Annons