Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 10/2

Plötsligt började soptunnorna med innehåll brinna.

Annons

Vasastaden. Två soptunnor av plast började brinna på Gustavsgatan under natten till torsdagen. Räddningstjänsten larmades och kunde släcka branden sedan en tunna totalförstörts och en annan smält på sidan. Det fanns ingen risk för spridning till bostäder. Polisen misstänker att någon tänt elden.

Tunbytorp. Vid 02.30 natten till torsdagen gick inbrottslarmet på Återbruket Hälla, Ringborregatan. Väktare såg en man försvinna på moped. En timme senare fick polisen syn på en moped på Isolatorvägen som motsvarade signalementet – vilket mopedisten också gjorde, och han tycktes vara i färd med att förbereda nytt inbrott. Han hade nystulna saker från Återbruket med sig.

Öster Mälarstrand. Tre män ertappades vid tretiden natten till torsdagen med inbrott ur ett garage på Tegelvägen. En kringboende larmade polisen och följde efter de flyende tjuvarna som försvann i bil. Under färden kastade de stöldgods ifrån sig. Polisen kunde gripa tre unga män i åldrarna 18 till 21 år sedan de fått stopp på bilen.

Öster Mälarstrand. Waldorfskolan på Regattagatan har råkat ut för inbrott. Ett fönster bröts upp och diverse handverktyg från vaktmästeriet rapporteras ha samlats ihop av tjuven eller tjuvarna.

Bjurhovda. En uppställd husvagn på Flisavägen har under de senaste dagarna råkat ut för inbrottsförsök. Någon har brutit upp kofferten, men inget tycks vara stulet.

Bäckby. En garageport på Rörverksgatan har under natten till onsdagen råkat ut för rejäl skadegörelse under vad som verkar vara ett misslyckat inbrottsförsök.

Mer läsning

Annons