Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 12/5

Annons

RÅBY. En ägare till ett källarförråd på Lövhagsgatan fick veta av en granne att sakerna i förrådet låg utspridda över halva källaren. Tält, sovsäckar, verktygslåda, kläder med mera hade också stulits från förrådet. Inbrottet polisanmäldes på onsdagen.

ÄNGSGÄRDET. Personal såg hur en person på damcykel cyklade fram till en bil parkerad på Scandic hotells parkering på Pilgatan natten till onsdag. Personen lutade sig fram och krossade en ruta på bilen. Det är ännu oklart vad som stulits.

GIDEONSBERG. Ett vittne larmade polisen efter att ha sett två yngre män fiffla med en moped vid Svärdsliljegatan natten till onsdag. När polisen kom till platsen fanns mopeden med uppbrutet tändningslås kvar, men av killarna syntes inte ett spår.

SKÄLBY. En barnstol och en stereo stals vid ett inbrott i en bil parkerad på Rösegårdsgatan natten till onsdag. Ur en annan bil stals borrmaskin och diverse verktyg.

BÄCKBY. Bilstereon stals vid ett inbrott i en bil parkerad på Smältverksgatan natten till onsdag.

HAGA. En gps stals ur handskfacket på en bil parkerad på Rekylgatan natten till onsdag. Tjuven tog sig in i bilen genom att krossa en fönsterruta.

RÅBY. Bilstereon blev tjuvens rov vid ett bilinbrott på Gransångargatan natten till onsdag. I en annan bil på gatan stals bland annat cd-skivor. Tjuven ska också ha repat bilen.

VÄSTERÅS. Någon tog sig in i en ladugård norr om Västerås natten till onsdag och flyttade runt saker i byggnaden. Ingenting verkar dock ha blivit stulet från ladan och händelsen är polisanmäld som olaga intrång.

GIDEONSBERG. Dammsugare, överkast, bilstereo, skidor, pjäxor, stavar, resväska med mera har stulits ur ett källarförråd på Violstigen. Inbrottet upptäcktes på onsdagen och det är femte gången hänglåset har brutits upp.

CENTRUM. En tre gånger fyra kvadratmeter stor fönsterruta krossades på en butik på Stora gatan natten till onsdag. Ingenting hade dock stulits från affären.

VÄSTERÅS. En person som blivit av med sitt bankomatkort och spärrat det har upptäckt att någon i alla fall tankat på kortet vid två tillfällen. Drygt 500 kronor fattas från kontot och händelsen är polisanmäld som bedrägeri och egenmäktigt förfarande.

HAGA. En man som varit på fest i en lägenhet natten till onsdag somnade på festen. När han vaknade upptäckte han att någon stulit hans medicin och hans mobiltelefon.

ÖSTRA MALMABERG. Bilbarnstolar, domkraft, skivor med mera stals från en bil parkerad på Stentorpsgatan natten till onsdag. Tjuven lämnade efter sig två krossade rutor och fullt med glassplitter i hela bilen.

HAMRE. En sommarstugeägare misstänker att någon annan bott i stugan under en tid. Den oinbjudne gästen har bland annat eldat i kaminen och sotat ner på verandan.

Mer läsning

Annons