Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 13/1

Annons

DINGTUNA. Väg 553 mellan Dingtuna kvarn och Långängskrogen var avstängd i båda riktningarna under stora delar av onsdagen. Anledningen var pågående bärgningsarbete av en lastbil med släp som kört av vägen i höjd med Olsta kvällen innan.

CENTRUM. Vid tiotiden på tisdagskvällen krossade någon en ruta i Odd Fellowhuset på Källgatan. Det fanns även brytmärken på en dörr men ingenting verkar ha stulits från lokalen. Vittnen har sett hur några okända personer uppehållit sig i trapphuset.

RÅBY. Strax före klockan två natten till onsdag larmades räddningstjänst och polis till ett flerfamiljshus på Bofinksvägen sedan rök vällt ut från källaren. Röken visade sig komma från två bildäck och några möbler som brann i ett skyddsrum. Polisen misstänker att branden var anlagd men det fanns inte någon risk att elden skulle sprida sig.

ÖSTERMALM. Källaren till hotell Arkad på Östermalmsgatan utsattes för ett inbrott natten till onsdag. Vid fyratiden gick inbrottslarmet och en man i 45-årsåldern syntes på platsen med tre backar dryck som visade sig komma från hotellet. Enligt mannen hade han dock hittat backarna utanför.

VALLBY. En gps stals ur en bil parkerad på Svalgångens parkering natten till onsdag.

LÖGARÄNGEN. En 16-årig pojke blev av med sin jacka vid Hakongården på tisdagseftermiddagen. Pojken hade lagt jackan i en hög med andra jackor och när han skulle hämta den fanns den inte kvar. I jackan fanns bland annat busskort och kontanter.

CENTRUM. En bil parkerad i ett garage på Kristinagatan blev vandaliserad då den utsattes för ett inbrottsförsök natten till tisdag. Utanför bilen låg flera gatstenar som någon försökt att krossa rutor med utan att lyckas.

CENTRUM. Någon krossade ett tvåglasfönster på en entrédörr till ett hus på Sturegatan natten till onsdag. Polisen har inga spår efter den skyldige.

HALLSTAHAMMAR/KOLBÄCK. Natten till tisdagen inkom flera anmälningar till polisen om skadegörelse. Någon har under natten lagt smällare i tre brevlådor i Larsbo, Kolbäck samt Svedvi, Berga och på Borgbyvägen. Samma sak inträffade i förra veckan på Olbergavägen då en person vaknade mitt i natten av att brevlådan sprängdes och totalförstördes.

Mer läsning

Annons