Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 14/6

Annons

Gideonsberg. Emaus förskola drabbades under natten till torsdag av ovälkomna och nerskräpande besökare. Resterna av någon slags improviserad fest – öl- och läskburkar och annat skräp – mötte personalen på torsdagsmorgonen. Dessutom hade besökarna som olovligen tagit sig in på området skurit sönder en av förskolans bollar. Flera förskolor runt om i Västerås har tidigare drabbats av liknande skadegörelse.

Pettersberg. Natten till torsdagen har någon stulit en parkerad och låst moped från en parkeringsplats på Pettersbergsgatan. Vid anmälningstillfället saknades spår efter tjuven.

Tunbytorp. Strax före midnatt natten till torsdagen larmades polis och räddningstjänst till Strömledningsgatan, där en parkerad taxibil fattat eld. Taxibilen stod inne på inhägnat område och hade enligt polisen stått där flera dagar. Det fanns ingen rimlig anledning till att den skulle ha fattat eld av sig själv, så polisen misstänker skadegörelse. Ingen människa skadades. Polisen har fotograferat bilen och gjort vissa beslag på platsen, beslagen ska analyseras.

Hammarby. Vid 4-tiden natten onsdag-torsdag stoppade polisen en bil vid Hammarbyrampen. Bakom ratten satt en 49-årig man som saknar giltigt körkort sedan länge och gjort sig skyldig till upprepade körningar utan körkort. 49-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare för drogrelaterade brott, var även denna gång misstänkt narkotikapåverkad. Han fördes till polishuset för förhör och provtagning. Mannens bil togs i beslag för att förhindra att han gjorde om brotten så fort han släpptes efter provtagning.

Hacksta. En mopedist krockade vid 7-tiden på torsdagsmorgonen med en truck på Saltängsvägen. Enligt vad polisen fått fram körde mopedisten in i en truck som höll på att arbeta vid en lastkaj på ABB. Efter kontroll visade det sig att mopedisten undkommit olyckan med i huvudsak skrapsår som krävde omplåstring. Polisen utreder olyckan.

Bäckby. Vid 7-tiden på torsdagsmorgonen upptäckte polisen ett inbrott på American Pizza Palace på Hejargränd. En ruta var krossad vilket väckte polisens uppmärksamhet och de sökte genast genom lokalerna i jakten på eventuella inbrottstjuvar. Inne i lokalerna fanns ingen inbrottstjuv kvar, men kassan var uppbruten. Det var vid anmälningstillfället oklart om det fanns några pengar i kassan som i så fall stulits, eller om något annat stulits. Polisen har säkrat vissa spår som ska analyseras noga.

Ramnäs. Någon har brutit sig in i ett förråd nära slussarna men inget verkar vara stulet. Förrådet tillhör Strömsholms kanal AB.

Hallstahammar.

Någon har under natten mellan tisdag och onsdag försökt att slanga bensin från en bil på Bofinksvägen. Det var brytmärken kring tanklocket men slangningen misslyckades.

Mer läsning

Annons