Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 16/5

Annons

Hacksta. Under helgen har en bilverkstad på Munkbovägen råkat ut för inbrott. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom en vägg. Katalysatorer för ett betydande belopp – 100 000 kronor – har stulits.

Tortuna. Någon gång under helgen har Tortunaskolan drabbats av inbrott. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom ett fönster. En tv, en ljudmixer och annan elektronik finns bland det stulna.

Erikslund. I fredags morse slog en kund huvudet i ett skåp på OK-Q8 Erikslund. Olyckan gjorde kunden så arg att han tog sats och sparkade sönder skåpets glasruta. Händelsen filmades av övervakningskamera.

Ängsgärdet. Den 21 april hyrdes en släpvagn från Fimab hyrsläp av en 44-årig bilist. Släpvagnen har ännu inte återlämnats, bilisten är polisanmäld.

Önsta-Gryta. Någon gång under helgen har en större leksaksbil av trä brutits sönder på Smålands Förskolas gård på Smålandsgatan.

Bäckby. Någon gång under helgen har en container på Fallhammargatan råkat ut för inbrott. Ingenting tycks dock ha stulits.

Jakobsberg. I helgen har en fönsterruta på Drottninggatan krosats av något runt föremål.

Bäckby. Under helgen har två drivmedelspumpar på Jetmacken på Gjutjärnsgatan råkat ut för skadegörelse. Någon har slagit sönder pumparnas glasrutor.

Ramnäs. En man i 40-årsåldern greps i lördags och är misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannen ska ha knuffat omkull sin sambo så att hon slog i bakhuvudet. Han ska sedan ha slagit henne med ett bälte så att smärta och blånad uppstått.

Hallstahammar. En bensinsmitning ägde rum vid Statoil på Eriksberg i söndags kväll. Föraren till en vit Saab 9000 tankade för 350 kronor innan han körde iväg.

Hallstahammar. En moped värd 12 000 kronor stals natten till måndagen från en uppfart på Trångforsvägen. Släpmärken i gruset tyder på att tjuvarna släpat bort den låsta mopeden och sedan lastat den på ett släp.

Hallstahammar

. En glasruta på frisörsalongen vid Sporthallen krossades natten mellan torsdagen och fredagen förra veckan. Samma natt utsattes en bil vid Brukshotellet för skadegörelse. Någon hade gjort en buckla på förardörren med hjälp av en sten.

Surahammar. En övergiven fyrhjuling har påträffats vid Motorbanan. Det är oklart vem som är ägaren och polisen har tagit fordonet i beslag så länge.

Surahammar. Tre anmälningar om inbrott i fritidshus omkring Olberga har upprättats senaste veckan. Senaste anmälningen gäller ett fritidshus i Åhagen där tjuven eller tjuvarna tagit sig in genom att krossa ett fönster. Bytet blev en jugendlampa.

Mer läsning

Annons