Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 19/10

Oenighet om betalning ledde till olaga hot per telefon.

Annons

Västerås. En tvist om betalning för hantverksjobb på ett hus i norra delarna av centrala Västerås har lett till en polisanmälan för olaga hot. En kvinna blev oense med hantverkaren om betalning för diverse arbeten, hantverkaren har då enligt kvinnan ringt och hotat slå sönder de arbeten på huset han utfört.

Centrum. Brandkåren kallades vid tiotiden på tisdagsförmiddagen till Stora hotellet sedan ett automatiskt brandlarm utlösts. Hotellet utrymdes. Larmet visade sig bero på att det kommit vatten i en detektor och var inte fråga om någon brand eller annan fara.

Centrum. En halvflaska billig whisky gjorde, nedstoppad i byxorna, att en 50-årig kund på Systembolaget i Igorhuset betedde sig underligt nog att väcka väktarens misstänksamhet. Den 50-årige mannen försökte – som så många andra – att stjäla sprit genom att gå till kassan och betala för några öl med spriten gömd i kläderna, men det misslyckades och han misstänks nu för snatteri.

Skiljebo. På söndagen, vid lunchtid, ertappade väktare en 80-årig kvinna med att snatta livsmedel. Kvinnan gömde choklad och konservburkar för någon tia i handväskan, gick till kassan och betalade för andra varor, men stoppades. Hon misstänks för snatteri.

Bäckby. Strax efter klockan fyra på tisdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Puddelugnsgatan. En bil kom körande i hög fart och krockade med en stillastående bil som i sin tur for och träffade en tredje. Även den påkörande bilen slungades undan och krockade i sin tur med ännu en bil. Två unga män sprang från platsen och var ännu under tisdagseftermiddagen på fri fot. Bilen de körde visade sig vara stulen i Motala. .

Haga. Vid tvåtiden natten till tisdagen stoppade polisen en mopedist på Hästhovsgatan. Poliserna ansåg att mannen visade tydliga tecken på att vara påverkad av någon sorts narkotika och han fördes till polishuset för provtagning och förhör. Han släpptes senare, men misstänks för drograttfylleri som mopedist, samt ringa narkotikabrott.

Centrum. En 60-årig man misstänks för snatteri sedan han ertappats på Hemköp Stora gatan med att försöka ta med sig diverse livsmedel för 60 kronor utan att betala. Han stoppades av butikskontrollant och misstänks för snatteri.

Mer läsning

Annons