Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 20/1

Inte nog med att bilisten var påverkad och körde vårdslöst - bilen var stulen också.

Annons

Dingtuna. Vid åttatiden på onsdagsmorgonen såg bilister i Dingtuna en medtrafikant som dels körde på fel sida av vägen, dels körde med ett uppenbart trasigt däck. Polis kallades till platsen och fick stopp på ekipaget mellan Vändle och Kolbäck. Det visade sig att den 44-årige mannen saknade körkort, var uppenbart drogpåverkad – och hade stulit bilen han färdades i.

Stenby. Den 19-årige ynglingen försökte ta med sig varor för flera hundra kronor från Coop Forum Stenby på onsdagskvällen utan att betala. Han ertappades, och när tillkallad polis kontrollerade honom visade han sig även bära kniv utan giltig anledning. Han misstänks därför för snatteri och brott mot knivlagen.

Skallberget. Polisen larmades tidigt på torsdagsmorgonen om en bilist som körde vingligt och vårdslöst. Vid sextiden hittade polisen bilen fastkörd i en snövall på Emausgatan. Föraren, en 17-årig yngling, skadades inte. Däremot är han dels för ung för att köra bil, dels satt han bakom ratten misstänkt drogpåverkad. Han fördes till polishuset för provtagning och rapportskrivande.

Gideonsberg. En kvinna i 50-årsåldern har anmält för polisen att hon blivit av med sin plånbok vid 16-tiden på onsdagen inne på Ica-Ettan. Exakt hur hon blev av med plånboken är inte känt – kvinnan misstänker fickstöld.

Kristiansborg. En elev på Carlforsska har blivit av med en bärbar dator. Den låg på ett skåp obevakad under en kort stund – och är sedan dess försvunnen.

Jakobsberg. En klocka och en mobiltelefon finns bland det stulna från en tränande som blev bestulen på saker från BK Tigers lokaler på Jakobsgatan på onsdagskvällen.

Kungsängen. Under onsdagskvällen blev en tränande på Friskis bestulen på en mobiltelefon som förvarades i en jacka som inte fått plats i ett skåp.

Centrum. Vid lunchtid på torsdagen blev en elev på Rudbeckianska gymnasiet bestulen på sin mobiltelefon som förvarades i en jacka.

Bjurhovda. Vid midnatt natten mot onsdagen kallades polisen till Stenåldersgatan sedan två ynglingar setts bete sig misstänkt. De misstankarna var ogrundade – däremot bar en av dem kniv utan giltig anledning och misstänks därför för brott mot knivlagen.

Mer läsning

Annons