Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 20/10

I nattens mörker bröt sig tjuvarna in i solstudion.

Annons

Herrgärdet. Vid femtiden natten till onsdagen gick inbrottslarmet hos Solstudion på Norra Ringvägen. Väktare och polis kunde konstatera inbrott. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Vallby. En moped, DBX 912, fabrikat Xinyuan, årsmodell 2007 och blå till färgen, stals natten till onsdagen från Gäststuguvägen.

Rytterne. Vid lunchtid på onsdagen gick inbrottslarmet i en villa i Rytterne. När väktare kom fram kunde de konstatera att någon tagit sig in i huset, och försvunnit. Då brottet polisanmäldes var det okänt om något stulits och okänt om huset skadats på något sätt.

Herrgärdet. Natten till onsdagen har en frisersalong på Norra Ringvägen drabbats av skadegörelse. Någon har kastat en sten genom em glasruta. Det var, när brottet anmäldes för polisen, okänt om något stulits.

Skultuna. Räddningstjänsten ryckte vid elvatiden på onsdagsförmiddagen ut till en villa norr om Skultuna kyrka sedan förbipasserande larmat om misstänkt rök. Efter undersökning visade det sig att röken kom dels från husets skorsten, dels från vattenånga i en panna. Det var alltså ingen brand och ingen fara.

Gideonsberg. Fyra flyttkartonger med innehåll har stulits från ett källarförråd på Bangatan någon gång under tiden fredag-onsdag morgon. Tjuven har tagit sig in i förrådet genom att slå bort ett hänglås. Det var vid anmälningstillfället okänt vad flyttkartongerna innehöll.

Erikslund. En bilist stoppades på onsdagsförmiddagen på Hallsta gårdsgata vid en poliskontroll. Bilisten, en 33-årig man, visade upp ett körkort som sades vara italienskt, men det visade sig vara förfalskat. Körkortet togs därför i beslag och bilisten - som saknade annat giltigt körkort - rapporterades för brotten brukande av falsk urkund samt olovlig körning.

Centrum. Sent på tisdagskvällen stoppade polisen en bil i centrala Västerås. Bilföraren, en 46-årig man, visade tecken på att vara påverkad av någon slags narkotika. Han togs med till polisstationen för provtagning och förhör och misstänks för drograttfylleri.

Mer läsning

Annons