Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 20/12

En jacka är ingen match för en tjuv - särskilt inte om det ligger en dator under jackan.

Annons

Östermalm. Under fredagskvällen fick en tonårig flicka sin skoldator stulen från Växhuset. Flickan hade lagt datorn under sin jacka på en soffa – men tjuven hittade den ändå. Det var mycket folk i Växhuset under den aktuella tiden och okänt vem som kan ha stulit datorn.

Centrum. Under måndagsmorgonen såg hantverkare i ett pågående renoveringsprojekt på Kopparbergsvägen hur en 22-årig man kom ut från en av de obebodda lägenheterna som var under renovering. Polis tillkallades, mannen misstänks nu för olaga intrång.

Västerås. En bilist har anmält att någon stulit bilens främre registreringsskylt på okänd plats i Västerås.

Bäckby. En 18-årig ung man har anmält att någon stulit hans plånbok i en festlokal på Bäckby. 18-åringen var på stor fest i helgen med omkring 140 deltagare och hängde sin jacka, med plånbok, i garderoben. Senare var plånboken försvunnen på okänt sätt.

Hälla. Vid niotiden på måndagsmorgonen krockade en lastbil och personbil vid Hällamotet, lastbilen körde in i sidan på personbilen. Ingen människa skadades fysiskt, endast chockskador. Vägen stängdes av under bärgningsarbetet.

Västerås. En 62-årig man har polisanmält att någon kapat hans kreditkortsuppgifter och använt dem för att handla mat och sprit för 3000 kronor på en restaurang i Västerås. Mannen uppger för polisen att hans kreditkort inte lämnat plånboken och att han inte varit på restaurangen i fråga.

Västjädra. Vid lunchtid på måndagen råkade en bil köra av vägen på riksväg 56 vid trafikplats Västjädra, alltså korsningen med E18 väster om Västerås. Ingen människa skadades, men flera trafikskyltar fälldes av bilens dikesfärd.

Rytterne. Vid tvåtiden natten till söndagen körde en bilist på ett rådjur på riksväg 56 i höjd med Rytternekorset. Ingen människa skadades, men rådjuret dog på platsen.

Centrum. Strax efter midnatt natten till söndagen kontrollerade polisen två 26-åriga män som var gäster på en restaurang i Västerås. De båda männen visade tecken på att vara påverkade av någon sorts narkotika. Polisen tog med dem för provtagning för att utröna vad det var för narkotika.

Rocklunda. Vid 16-tiden på söndagen for en bil av vägen på E18 vid Rocklundamotet. Det var mycket halt på platsen, bilisten klagade över nacksmärtor och fördes till Centrallasarettet för vård och kontroll.

Mer läsning

Annons