Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 21/2

Annons

Öster Mälarstrand. På tisdagsförmiddagen upptäcktes att någon brutit sig in i Västerås Fritidsbåtsmuseum på Björnövägen. En dörr och en vägg hade brutits upp. Enligt preliminära uppgifter är det osäkert om något stulits, tjuven eller tjuvarna hade inte rört till i lokalerna och allt verkade vara på plats vid en snabb genomgång. Polisen har varit på plats för att om möjligt säkra spår.

Centrum. Under natten till tisdagen har någon försökt bryta sig in i källarförråd hos en bostadsrättsförening på Källgatan, dock utan att lyckas. Vissa skador har dock vållats under inbrottsförsöket som upptäcktes och rapporterades på tisdagsmorgonen.

Bäckby. Natten till tisdagen har någon slangat bensin ur åtminstone en parkerad bil på Smältverksgatan. I samband med slangningen har skador vållats på bilens tanklock och området kring det.

Västerås. Polisen stoppade vid 14-tiden på tisdagen en bil i centrala Västerås, för kontroll. Polisens åtgärd visade sig vara befogad. Den 40-årige mannen bakom ratten saknade giltigt körkort och har även tidigare kört bil utan giltigt körkort. Han var också påtagligt påverkad av någon sorts narkotika. Polisen tog med honom till polisstationen för provtagning och förhör, den inte särdeles värdefulla bilen togs i beslag för att förhindra fortsatta brott.

Badelunda. Någon har under de senaste dagarna vandaliserat en brevlåda vid Badelunda på så sätt att stolpen på vilken brevlådan monterats har knäckts. Tidigare har lådor vandaliserats i området genom att de sprängts av någon sorts fyrverkeripjäser.

Malmaberg. Polisen stoppade en 23-årig kvinna på Malmaberg vid tvåtiden natten till tisdagen. Hon var enligt polisernas uppfattning uppenbart påverkad av någon sorts narkotika och fick följa med till polishuset för provtagning och förhör. Provtagningens resultat får visa om polisens misstankar hade fog för sig.

Önsta-Gryta. En trafikolycka inträffade vid femtiden tidigt på tisdagsmorgonen när en personbil körde in i en lyktstolpe på Norrleden strax väster om Grytaleden. Bilföraren, en man i 20-årsåldern, fick följa med ambulansen för kontroll och vård, han rapporteras inte vara allvarligt skadad. Olycksorsaken var inte omedelbart känd, polisen får utreda orsaken.

Kolbäck. En pojke blev misshandlad av två andra pojkar i fredags. Först blev han snöpulad och blev arg och kallade de andra diverse saker och låste in sig på toaletten. De andra väntade ut honom och när han kom ut gav de sig på honom med sparkar och slag mot bland annat bröstkorg och rygg. Ärendet är överlämnat till socialtjänsten.

Hallstahammar. En bilägare på Surbrunnsvägen fick sin Volvo förstörd när någon dragit ett långt streck på bilen med tusch. Och det var inte första gången. Det hände sedan bilägaren sagt åt grannen att lugna ner sig. Men ingen har sett vem som utförde skadegörelsen.

Hallstahammar. Under en fest på Snevringevägen har någon tagit en svart rock och en märkesjacka. I den ena låg även en plånbok. Målsägaren vet inte om det var någon gäst på festen eller om någon annan tagit sig in enbart för att stjäla.

Mer läsning

Annons