Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 21/3

Annons

Gideonsberg. På onsdagsmorgonen utsattes en kvinna för sexuellt ofredande av en blottande man på Bangatan. Kvinnan fanns i en busskur och väntade på bussen då mannen ställde sig intill henne. Kvinnan upptäckte att mannen drog ner byxorna och blottade sig, varpå hon tog upp telefonen för att ringa polisen. Det gjorde att mannen avlägsnade sig från platsen.

Viksäng. Vid elvatiden på onsdagsförmiddagen krockade två bilar på Kaserngatan. En av bilförarna, en 20-årig ung man, fördes i ambulans till Västerås sjukhus, han klagade över nack- och ryggsmärtor. En av bilarna fick bärgas från platsen. Olyckan orsakade vissa trafikstörningar under räddnings- och bärgningsarbetet.

Centrum. Vid 20-tiden på tisdagen upptäckte polisen tre ynglingar på Västerås Central som enligt poliserna uppträdde misstänkt drogpåverkat. De tre – samtliga i övre tonåren – togs med till polisstationen för provtagning och förhör. Proverna får visa om polisens misstankar var berättigade.

Herrgärdet. Någon gång under tiden tisdagskvällen-onsdagsmorgonen har Herrgärdsskolan råkat ut för klotter.

Harkie. Strax före midnatt natten till onsdagen började det brinna på en köksspis i Harkietrakten. Husägaren släckte själv branden, men tillkallade räddningstjänst för säkerhets skull. Räddningstjänstens kontroll visade att branden inte hunnit sprida sig till ventilationen. Polisen misstänker inget brott bakom brandtillbudet.

Tillberga. Tillbergaskolans övervakningskameror visade hur en yngling klottrade på Tillbergaskolan vid femtiden på onsdagsmorgonen. Polis tillkallades, och med hjälp av polishund kunde ynglingen – född 1995 – spåras i centrala Tillberga. Polisen upptäckte att skolan samt den närbelägna macken råkat ut för klotter. Utredningen får visa hur mycket av klottret som kan knytas till den ertappade ynglingen.

Mer läsning

Annons