Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 21/9

Två bilar - två brutna tanklock. Och en tjuv som kom över bensin.

Annons

Hacksta. Två bilar parkerade på Örjansgränd råkade någon gång under de första timmarna av torsdagsdygnet ut för bensinslangning. I båda fallen bröts tanklocken upp och en mängd drivmedel, oklart exakt hur mycket, försvann ur tankarna.

Skallberget. En parkerad bil på Karlfeldtsgatan råkade under de tidiga morgontimmarna på fredagen ut för inbrott och stöld. Någon slog sönder bilens lås och tog sig in, därefter stals bilstereon.

Tunbytorp. Samtliga fyra däck stals från en parkerad bil på Strömledningsgatan under tiden torsdag kväll-fredag morgon.

Bäckby. Vid 09.30-tiden på torsdagen stals en barnvagn från ett trapphus på Puddelugnsgatan. Barnvagnen lämnades, utan barn och utan uppsyn, en mycket kort stund men det räckte för tjuven att ta vagnen och försvinna.

Malmaberg. På torsdagen stoppade polisen en cyklist på Gunnilbogatan för kontroll. Det visade sig att cykeln stulits i början av juli och den 29-årige mannen på damcykeln kunde inte styrka att han var rättmätig ägare till den. Han misstänks därför för häleri. Polisen ska utreda saken och har tagit cykeln i beslag.

Centrum. Natten till fredagen greps en 23-årig man misstänkt för skadegörelse efter att ha kastat en sten genom ett skyltfönster på Naturkompaniet, Köpmangatan. Flera polispatruller kallades till platsen och fann efter en stund 23-åringen som hade en skada på ena handen, vilket avslöjade honom. 23-åringen var mycket ångerfull och ville be om ursäkt för att han krossat rutan. Han misstänks för skadegörelse.

Östermalm. Strax före midnatt natten till fredagen aktiverade en väktare på First Hotel Plaza överfallslarmet. Han hade då blivit attackerad av en berusad 62-årig man inne på hotellet. Polis kallades till platsen och omhändertog mannen för fylleri. Sedan han sovit ruset av sig förhördes han, misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.

Centrum. Vid 18-tiden på torsdagskvällen försökte en 51-årig man ta med sig varor från Coop Konsum City, kvarteret Igor, men ertappades av väktare. Han började då hota väktaren, och polis tillkallades. 51-åringen omhändertogs för fylleri innan han kunde förhöras om snatteriet och hotet.

Vallby. Under natten till onsdagen har en bostad på Högloftsvägen råkat ut för inbrott och skadegörelse. Växter och utemöbler har vandaliserats och diverse arbetsredskap har stulits.

Aroslund. En bil som parkerats på Agnegatan har under natten till fredagen råkat ut för skadegörelse. Någon har slagit och repat bucklor i en framskärm bland annat.

Finnslätten/Lunda. Vid elvatiden på fredagsförmiddagen utlöstes brandlarmet hos ABB på Elmotorgatan och personalen utrymde byggnaden. Det visade sig vara en kraftig rökpuff vid en ugn som dels värmt upp ventilationssystemet och dels spridit en bränd lukt. Räddningstjänsten sökte genom byggnaden och fann att ingenting fattat eld av värmen.

Oxbacken. Två bilar krockade vid 07.30 på fredagsmorgonen i korsningen Västra Ringvägen-Stora gatan. Båda bilarna körde på Västra Ringvägen söderut och skulle svänga upp mot Oxbacken. En av bilarna bromsade inte i tid vid rödljusen och körde in i framförvarande bil. Plåtskadorna blev små, inga personskador vållades.

Bäckby. Vid fyratiden på fredagsmorgonen stoppade polisen en bil på Surahammarsvägen. Två i bilen, en man och en kvinna i 30-årsåldern, visade tecken på att vara narkotikapåverkade. Båda togs med till polishuset för provtagning och förhör. Kvinnan, som körde bilen, misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Mannen misstänks för ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons