Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 22/3

Annons

Rocklunda. Tidigt på onsdagsmorgonen körde en bil av vägen på Vasagatan ungefär i höjd med Bombardier Arena. Den 42-åriga kvinna som körde bilen fördes i ambulans till sjukhus, där man upptäckte att hon var drogpåverkad och hade en mindre mängd narkotika på sig. Hon hade inget körkort och misstänks för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, grovt drograttfylleri och narkotikabrott.

Malmaberg. Under onsdagen inträffade en mindre trafikolycka på Malmabergsgatan. Krocken gav inga personskador, däremot osämja. En av bilförarna har polisanmält den andre bilföraren för ofredande på grund av dennes påstådda uppträdande i samband med olyckan.

Västerås. En man i Västerås fick ett sms där ett kreditupplysningsföretag berättade att de tagit emot en kreditansökan från honom. Problemet var att han inte bett om någon kredit. Han har därför polisanmält det som uppenbarligen är ett försök från någon okänd att ta lån eller köpa varor i hans namn.

Haga. Under onsdagen upptäcktes ett inbrotts- och förmodat stöldförsök på Haga parkgata. Någon har utan att lyckas försökt forcera en entrédörr.

Klockartorp. Någon gång under den senaste veckan har en parkerad bil på Klockartorpsgatan råkat ut för inbrott. Någon har brutit upp låskolven och varit inne i bilen och rotat runt. Vid anmälningstillfället var det okänt om något stulits.

Karlsdal och Stohagen. Räddningstjänsten fick några svettiga minuter på onsdagskvällen då två av varandra oberoende larm kom in inom loppet av fem minuter. Vid 18.35 gick brandlarmet på Noreliigatan där en lägenhet städats ur,

men spisen råkat slås på så det rök i lägenheten. Fem minuter senare larmades räddningstjänsten till Stohagsgatan på förmodad brand – men där var det en trevlig och kontrollerad grillning på balkongen.

Bjurhovda. En parkerad bil på Flisavägen har råkat ut för inbrott. Ägaren upptäckte på torsdagsmorgonen att någon brutit sig in och ryckt ut bilens turbomätare.

Erikslund. Vid 21-tiden i onsdags stoppade polisen en bil på Hallsta gårdsgata. Föraren, en kvinna i 50-årsåldern, visade tecken på att vara drogpåverkad och saknade dessutom giltigt körkort. Hon togs med till Polishuset för provtagning.

Kopparlunden. Polisen tog natten till torsdag hand om en moped på Metallverksgatan. Mopeden bar tydliga spår av att ha blivit stulen.

Gångholmen. Natten till torsdag har en parkerad bil på Gångholmen råkat ut för inbrott. Förardörren har brutits upp och diverse verktyg tycks ha stulits.

Vetterslund. På torsdagsmorgonen upptäckte personal på Vetterslunds förskola att någon obehörig varit inne på förskolans tomt och grillat med engångsgrillar, som lämnats kvar. Dessutom hade ketchup sprutats på förskolan.

Barkarö. Minst två parkerade bilar på Barkarö bygata råkade ut för inbrott natten till torsdag. Ur åtminstone en av bilarna har verktyg stulits.

Bjurhovda. Under onsdagskvällen eller natten mot torsdag drabbades Fibulaskolan på Knotavägen av skadegörelse. En ruta krossades med en sten, men spåren tyder på att ingen varit inne i lokalerna.

Kolbäck. En man har anmälts för ofredande av sin före detta kvinna. Vid järnvägsstationen gjorde han obscena gester och spottade mot hennes bil. Mannen har även kallat henne för ”luder” och ”golare” på Facebook.

Surahammar. På en skogsfastighet i Lisjö har en kioskbyggnad utsatts för skadegörelse någon gång i början av mars. När ägaren kom dit var dörren och en fönsteruta förstörda. Även takpannor hade försvunnit.

Mer läsning

Annons