Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 23/6

Annons

HAMMARBY. Minst två boende på Sigfrid Edströms gata fick sina brevlådor fyllda med jord natten till onsdag. Vid den ena bostaden dumpades också en hög jord utanför huset så att ytterdörren knappt gick att få upp. Händelsen är polisanmäld som åverkan.

RÅBY. En 18-årig bilförare stoppades av polis på Fredriksbergsgatan strax före midnatt natten till onsdag. Ynglingen visade sig sakna körkort och är nu misstänkt för olovlig körning.

GRYTA. På tisdagskvällen upptäcktes ett villainbrott på Solrosgatan. Enligt polisen har bland annat diverse elektronikutrustning och en dyrare klocka stulits och händelsen är anmäld som grov stöld.

BÄCKBY. På tisdagskvällen upptäckte en 35-årig man att hans moped försvunnit. Mopeden, plus ytterligare en misstänkt stulen moped, hittades senare på Välljärnsgatan och togs i beslag av polisen. På platsen påträffades också en 19-årig yngling som sade sig ha lånat en av mopederna. 19-åringen är nu misstänkt för stöld.

VÄSTERÅS. En person i Dala Floda har fått en bluffaktura på 988 kronor på ej beställda varor från ett Västeråsbaserat företag. Företaget finns med på Svensk handels varningslista och har flera polisanmälningar på sig.

GIDEONSBERG. Två män, 31 och 27 år gamla, misstänks för ringa narkotikabrott sedan deras bil stoppats på Bangatan natten till onsdag. En av männen tog till flykten när bilen stoppades men haffades senare.

ÖNSTA. Natten till onsdag stals bilstereo och mobiltelefonladdare ur en bil parkerad på Blekingevägen. Tjuven hade tagit sig in i bilen genom att krossa en sidoruta.

GIDEONSBERG. Diverse stereoprylar samt solglasögon stals natten till onsdag ur en bil parkerad på Humlegatan. Tjuven hade brutit upp en dörr för att ta sig in i bilen.

HÄLLA. Varuhuset Ikea drabbades av stölder vid två tillfällen härom veckan. En natt stals flera trädgårdsmöbler som stod fastkedjade vid en flaggstång utanför butiken. Några nätter senare stals ytterligare två trädgårdsstolar vid affären.

TUNBYTORP. Under helgen bröt sig någon in i en byggcontainer och i en arbetsbod på Tunbytorpsgatan. Tjuven eller tjuvarna fick bland annat med sig elverktyg och andra saker värda över 15 000 kronor.

DJÄKNEBERGET. En bil parkerad vid vattentornet på Djäknebergsgatan utsattes för inbrott i helgen. Tjuven hade krossat en fönsterruta och stulit gps, solglasögon och ett 15-tal cd-skivor ur bilen.

SURAHAMMAR. En 30-årig kvinna skrek åt och knuffade på personalen i mataffären Illern, innan hon sprang ut ur butiken med tre matförpackningar. Hon kunde dock gripas kort därpå och är misstänkt för snatteri och ofredande. Händelsen inträffade i måndags kväll.

SURAHAMMAR. En kvinna har anmält sin före detta efter att denne ofredat henne både via telefon och i verkligheten. Trakasserierna ska ha pågått i en vecka.

Mer läsning

Annons