Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 24/1

Man ska vara noga i sitt val av andrahandshyresgäst. Annars kan det gå illa - som för en hyresgäst i Västerås.

Annons

Centrum. En man har polisanmält en 36-årig kvinna för att ha vandaliserat hans lägenhet i centrala Västerås. Enligt vad mannen uppgivit hyrde kvinnan mannens lägenhet i andra hand, men har vägrat lämna tillbaka nycklarna. När mannen ändå tog sig in i lägenheten upptäckte han att kvinnan eldat på golvet, repat och förstört delar av lägenheten. Motivet bakom skadegörelsen är oklart.

Västerås. Polisen söker efter två personer i 50-årsåldern från Skåne som under en dryg veckas tid i januari bott på hotell i Västerås utan att göra rätt för sig. Paret bodde på hotell för 12 000 kronor inklusive kringkostnader. Det bankkort som användes för att säkra boendet hade täckning när paret checkade in, men då paret försvann i nattens mörker efter diverse bortförklaringar hade kortet inte längre täckning.

Önsta-Gryta. Under helgen har någon kastat en sten mot en ruta på Önstaskolan. Vittnen såg fyra ynglingar springa från platsen vid 22-tiden på lördagen.

Råby. Någon – förmodligen ungdomar – har skjutit raketer mot förskolan Lilla Academia på Lövhagsgatan så att flera brännskador uppstått. Skadegörelsen har skett i helgen, vittnen har sett tre tonåringar skjuta raketer i närheten under lördagen.

Norra Skiljebo. Vid ett källarinbrott på Säbygatan någon gång under januari har en snowboard med all kringutrustning och kläder, vinterdäck på fälg samt en golfbag stulits.

Malmaberg. Någon gång mellan söndag kväll och måndag morgon har någon stulit kläder som låg i väskor i en tvättstuga på Malmabergsgatan.

Västerås. En mamma har polisanmält en 25-årig kvinna sedan mammans tolvårige son upptäckt att den 25-åriga kvinnan tagit sig in på tolvåringens Facebook-konto och stökat omkring där. Motivet till detta är oklart.

Brandthovda. Vid lunchtid på lördagen råkade en parkerad bil ut för skadegörelse utanför loppis på Brandthovdagatan. När ägaren kom ut till sin bil hade någon – eventuellt genom vårdslös parkering – repat dörr och bakskärm och därefter försvunnit.

Gillberga. Vid ett inbrott på en byggarbetsplats vid Gillberga har mellan 40 och 200 liter diesel slangats från en dieseltank. Inbrottet och slangningen har skett i helgen.

Råby. En boende på Sidensvansgatan blev utsatt för grov stöld på måndagen. Någon eller några tog sig in i huset och stal bland annat en mobiltelefon och Playstation.

Mer läsning

Annons