Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 24/3

Att försöka klottra på en järnvägsvagn i Tillberga mitt på dagen kan bara sluta på ett sätt; hos polisen.

Annons

Tillberga. Vid lunchtid på torsdagen ertappades en 20-åring ung man med att klottra på en godsvagn på järnvägsspåren i Tillberga. Han erkände för polisen som kom till platsen.

Stenby. Vid fyratiden tidigt på torsdagsmorgonen utlöstes inbrottslarmet på Coop Forum Stenby. Tillskyndande poliser såg två män lämna platsen på moped. De två – en 30-åring och en 35-åring – kunde snabbt stoppas. Det visade sig att de försökt stjäla pantflaskor genom att bryta sig in på pantavdelningen. En av dem färdades också på en stulen moped.

Erikslund. Den 32-årige mannen försökte stjäla en dyrare – 2700 kronor – jacka på Intersport Erikslund men avslöjades. Polis har skrivit anmälan om stöld.

Haga. Ett källarförråd på Hästhovsgatan har råkat ut för inbrott under natten till onsdagen. Enligt preliminära uppskattningar hade ingenting stulits, men låset klippts upp.

Centrum. En parkerad bil på Domkyrkoesplanaden har utsatts för vandalisering i samband med ett stöldförsök. Tjuven har krossat en ruta och tagit sig in, men inte lyckats stjäla bilen.

Råby. Polis kallades till Råby centrum på tisdagskvällen sedan en artonåring fått en hård isklump kastad på sig av ett gäng pojkar. När polisbilen kom skingrades gänget och försvann.

Skallberget. I måndags blev en busschaufför hotad under färden på Skallberget av två män i 20-25-årsåldern. Männen klev på stadsbussen men betalade inte. Då chauffören stannade för att släppa av dem blev de aggressiva och hotfulla, men klev omsider av efter en stunds skrikande av fula ord.

Viksäng. Vid niotiden på torsdagen ertappades en snattande kvinna på Ica Supermarket Viksäng. Hon betalade för vissa varor, men inte för de varor hon stoppat i jackfickorna och stoppades då hon passerat kassan med de obetalda varorna.

Råby. Vid ettiden på natten till torsdagen stoppade polisen en bil på Råbyleden för kontroll. Det visade sig att den 25-årige föraren var uppenbart narkotikapåverkad. Han togs med till polishuset för provtagning och förhör.

Mer läsning

Annons