Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 26/2

Annons

Bäckby. En man i 42-årsåldern togs om hans av polisen sedan han brutit sig in i en portuppgång på Puddelugnsgatan. Eftersom låset till porten hade förstörts slutade också samtliga portöppnare i hela huset att fungera. Mannen är misstänkt för skadegörelse.

Allmogeplatsen. Efter att ha misslyckats med att bryta sig in i en bil krossades en ruta. CD-skivor och annan musikutrustning stals.

Östra Skiljebo. En anställd på Återbruket på Ringborregatan påpekade att besökarna slängde sopor i fel containrar. De åkte iväg från platsen men återkom och fortsatte att slänga sopor utan att sortera. När den anställde än en gång säger till dem, drog de fram en kniv och riktade mot honom. Sedan slängde de kniven ifrån sig, hoppade in i bilen och åkte därifrån.

Gideonsberg. Två grannar på Blomstergatan har haft inbrott. Hos den ena stals en hemmabioanläggning. Vad som stulits i den andra bostaden är inte klarlagt ännu.

Jakobsberg. Det ringde på dörren hos ett par boende på Jakobsgatan. De öppnade och utanför stod en man i 20–30-årsåldern med någon typ av legitimation i handen och sa sig vara från hemtjänsten. Paret släppte inte in honom då de inte har någon hemtjänst. De stängde dörren och ringde till polisen.

Västerås. Ett företag har anmält att de fått en bluffaktura på nästan 10 000 kronor för tjänster de inte har beställt. Fakturabluffen är nu under utredning av polisen.

Västerås. En 41-årig kvinna är misstänkt för bidragsfusk. Hon har angett felaktiga uppgifter till Försäkringskassan som betalat ut över 15 000 kronor i bidrag till kvinnan som de nu kräver tillbaka.

Västerås. En 48-åring kvinna köpte en undulat i en butik. När hon kom hem upptäckte hon att plånboken var borta. Kvinnan ringde upp butiken och bad personalen att kontrollera om hon hade glömt den. De hittade plånboken som var tömd på allt av värde på ett undangömt ställe i butiken.

 Olberga. Verktyg för 9 000 kronor stals vid ett bygge i tisdags.

Strömsholm. Diesel till ett okänt värde stals ur en skogsmaskin för några dagar sedan.

Hallstahammar. En väska stals under onsdagen ur en bil som stod parkerad vid Lidl. Det är okänt hur tjuven lyckats ta sig in i bilen.

Kolbäck. En mobiltelefon stals på fritidsgården i Stationshuset i tisdags kväll. Ägaren lämnade telefonen utan uppsikt en kort stund.

Hallstahammar. En snart 50-årig man greps i tisdags på Coop Konsum sedan han snattat fläskfilé till ett värde av 234 kronor.

Hallstahammar.

En hundägare på Videvägen har polisanmält att hans hund blivit överfallen och biten av en lösspringande hund.

Mer läsning

Annons