Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 27/1

Det finns få saker som påverkar vänskap eller bekantskap så negativt som tvister om saker och pengar.

Annons

Västerås. En man i 20-årsåldern har polisanmält en bekant, en några år yngre kvinna för stöld och bedrägeri. Enligt anmälan har mannen lånat ut sin dator till kvinnan som inte lämnat tillbaka den utan bara kommit med bortförklaringar. Kvinnan har också lånat kontanter av mannen utan att betala tillbaka dem och nu har mannen tröttnat.

Centrum. Den 16-årige ynglingen köpte en läsk och betalade för den på Ica Supermarket Skrapan. Men han tog också med sig en vitamindryck värd 21 kronor - utan att betala. Nu misstänks han för snatteri.

Kungsängen. Vid lunchtid på torsdagen stoppade polisen en bil för rutinkontroll på Kungsängsgatan. Det visade sig att både föraren, en 24-årig man, och den 21-årige passageraren visade tydliga tecken på att vara påverkade av någon sorts narkotika. Båda fick följa med för provtagning och bilen beslagtogs.

Bjurhovda. Strax efter midnatt stoppade polisen en bil på Bjurhovda med en 17-åring bakom ratten. Han har av naturliga skäl inget körkort - och det har inte hindrat honom från att köra bil ett antal gånger. Han misstänks därför för grov olovlig körning.

Västerås. Polisen såg en 20-årig ung man, gäst på en av stadens krogar, vid midnatt natten till torsdagen. Han var uppenbart påverkad av narkotika, och togs med för provtagning och förhör.

Centrum. En 48-årig man misstänks för snatteri sedan han stoppat en flaska körsbärsvin innanför jackan och passerat kassan på Systembolaget i kvarteret Igor, men ertappats.

Stenby. Den 25-åriga kvinnan lastade en mängd varor för sammanlagt 1500 kronor i en axelväska när hon var på Coop Forum Stenby. Därefter passerade hon kassan, med butikskontrollanten hack i häl. Hon misstänks därför för snatteri, alternativt stöld.

Västerås. En kvinna i 70-årsåldern har blivit av med två femhundrakronorssedlar på ett äldreboende i Västerås någon gång under tiden 20-25 januari. Familjen har polisanmält stölden.

Eriksborg. Ett förråd på Eriksborg har råkat ut för inbrottstjuvar någon gång under de senaste dagarna. Det var inte omedelbart klart om något stulits.

Erikslund. En 25-årig kvinna misstänks för snatteri sedan butikskontrollant sett henne lägga varor först i en kundkorg och därefter när hon inte trodde sig observerad i en medhavd väska. Därefter passerade hon kassan utan att betala de 380 kronorna varorna kostade.

Stenby. Den 65-åriga kvinnan besökte Jysk på Stenby och tog med sig diverse varor för drygt 200 kronor i en medhavd väska - varor som hon inte betalade för. Nu misstänks hon för snatteri.

Herrgärdet. Natten till torsdagen har någon brutit sig in i pizzeria Emilios lokaler på Södra Allégatan genom ett källarfönster. Inne på kontoret har en växelkassa stulits.

Hälla. Den 81-årige mannen stoppade batterier för en femtiolapp i fickan på Ica Maxi Hälla och passerade kassan utan att betala. Han misstänks för snatteri.

Tunbytorp. Någon har under de senaste dagarna stulit en registreringsskylt från en lastbil, parkerad på inhägnat området vid Åkarnas hus.

Hälla. En 50-årig man avslöjades av butikskontrollant sedan han tagit med sig två paket salami, värda en dryg hundralapp tillsammans, förbi kassan på Ica Maxi Hälla utan att betala.

Annons