Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 27-28/8

Annons

Anundshög. Vid 13-tiden på söndagen krockade en motor-cykel och en bil i korsningen vid Anundshög. På motorcykeln satt en 46-årig man och en 45-årig kvinna. Båda fick föras till lasarettet för vård. Mannen är svårt skadad och opererades akut under eftermiddagen. Kvinnan är lindrigt skadad och får ligga kvar för observation.

Munkängen. Vid 2.30-tiden natten mot söndag ska en man i rullstol ha blivit attackerad av två män på Sigurdsgatan. Männen, som bar munkjackor, försökte ta saker av den rullstolsburne. Han blev slagen men lämnade inte ifrån sig sina saker. Männen försvann från platsen utan byte. Polisen har spanat i området men utan resultat.

Vega. Två bilar kolliderade vid 16-tiden på söndagen på Vasagatan i höjd med Shellmacken. En 54-årig kvinna fick föras med ambulans till lasarettet för vård. Kvinnan var passagerare i en av bilarna som kördes av en 49-årig man. Föraren i den andra bilen var en 55-årig kvinna. Ingen av dessa skadades vid olyckan. Det är oklart hur allvarligt skadad kvinnan är. Bilarna var så förstörda att de fick bärgas från platsen.

Erikslund. Två män åkte i lördags fast efter att ha snattat elektronik på Mediamarkt.

Hälla. En 67-årig kvinna körde vid 12-tiden på lördagen in i en parkerad bil på parkeringen vid Systembolaget på Hälla. Vittnen till händelsen höll kvar kvinnan tills polisen kom till platsen. Hon fick följa med till polisstation för provtagning misstänkt för rattfylleri.

Viksäng. Tidigt under lördagskvällen var det bråk på en fest på Rönnbergagatan. En yngre man har polisanmält en 60-årig man för att han givit honom ett knytnävsslag i ansiktet.

Centrum. En 19-åring har polisanmält att han blivit slagen av en 21-åring vid 3-tiden natten till lördag. Det inträffade på McDonalds i Skrapan.

Skiljebo. En cykelbutik på Ringborregatan har utsatts för inbrottsförsök. En okänd gärningsman försökte ta sig in i butiken genom att slå upp ett hål i väggen.

Lögarängen. Klockan ett natten mot söndag blev en gäst på Sjökrogen misshandlad. Gästen ska ha blivit skallad i ansiktet av en okänd gärningsman. Efter skallningen försvann personen från krogen. Polisen har ännu inte gripit någon.

Centrum. En 20-årig man som stoppades vid Centralstation i Västerås visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Mannen, som fick följa med för provtagning, misstänks för ringa narkotikabrott för eget bruk. Han är även misstänkt för brott mot knivlagen då han vid kontrollen hade kniv på sig.

Mer läsning

Annons