Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 27/9

Snabba väktare gjorde att en 49-årig man kunde gripas efter att ha förberett inbrott.

Annons

Centrum. Ett snabbt väktaringripande ledde till att en tjuv kunde gripas natten till måndagen. Tjuven - en 49-årig man - hade brutit sig in genom en dörr och tagit sig upp på taket till Centra där han senare tänkte ta sig in för att begå inbrott. Han ertappades dock av väktare som grep tjuven och kontaktade polis som övertog gripandet.

Norra Malmaberg. Flera källarförråd på Gunnilbogatan har råkat ut för inbrott under natten till söndag. Från ett av förråden har diverse verktyg stulet. Det är oklart vad som stulits ur övriga förråd.

Erikslund. Under natten mellan söndag och måndag har tjuvar varit framme vid Ikea-bygget på Erikslund. Bland annat har en dyrbar maskin stulits.

Centrum. En parkerad bil på Norra Ringvägen har under natten till söndagen blivit vandaliserad. Någon har repat bakluckan rejält.

Jakobsberg. Under natten till måndagen har en parkerad bil på Jakobsbergsgatan råkat ut för inbrott. Någon har brutit sig in genom förardörren. Vid anmälningstillfället var det oklart vad som stulits.

Haga. Tjuvar har varit inne i ett hus på Hagagatan natten till fredagen. Tjuvarna tog sig in genom ett källarfönster och har rört till rejält i villan. Kapitalvaror, smycken och videoband har stulits.

Centrum. En misstänkt förfalskad signatur på en överlåtelsehandling vid ett bilköp har lett till att en västeråsare polisanmälts för urkundsförfalskning.

Vallby. Väktare ryckte vid fyratiden natten till måndagen ut till Wenströmska skolan sedan någon krossat en ruta där. Hålet i rutan var för litet för ett inbrott.

Klockartorp. Tre kepsar har stulits ur en parkerad bil på Klockartorpsgatan i helgen.

Malmaberg. Under helgen har ett källarförråd på Malmabergsgatan brutits upp. Ägaren skulle, vid anmälningstillfället, undersöka om något stulits och återkomma om så visade sig vara fallet.

Hammarby. Vid 21-tiden på söndagen försökte en 19-årig bilist undkomma en polispatrull genom att köra upp på en gräsmatta. Det lyckades inte - 19-åringen visade sig vara drogpåverkad.

Mer läsning

Annons