Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 28/2

Om du bär kniv utan bra skäl är det inte bra att göra så utanför polishuset.

Annons

Centrum. En 22-årig man påträffades vid fyratiden natten mot måndagen utanför polishuset i Västerås av tjänstgörande poliser. Mannen hade en ryggsäck som poliserna letade igenom, i ryggsäcken låg en kniv som 22-åringen hade utan rimlig anledning. Han misstänks därför för brott mot knivlagen.

Västerås Central. Strax efter klockan ett natten mot måndagen ertappades en klottrare av väktare på Västerås Central efter att ha klottrat ner ett cirka fyra kvadratmeter stort område. Den 22-årige mannen greps och överlämnades till polis.

Herrgärdet. Någon gång under helgen har en eller flera tjuvar varit inne i en lägenhet på Brahegatan. När de boende kom hem efter att ha varit bortresta under helgen upptäckte man att tjuvarna tagit sig in genom att krossa en ruta till balkongdörren. Tv och dator har stulits.

Romfartuna. Strax före midnatt natten mot måndagen såg en passerande polispatrull hur det brann från ett bakhjul på en lastbil som körde på riksväg 56 vid Romfartuna. Lastbilen stannade, men branden hade spritt sig till lasten, kabelplast. Räddningstjänsten släckte branden. Ingen skadades.

Råby. En polispatrull såg en misstänkt bil i de västra stadsdelarna vid tretiden natten till måndagen. Patrullen stoppade bilen – vars förare inte ville stanna. Efter en kort jakt stoppades bilen på Råby. Den 16-årige föraren – för ung för körkort – visade tydliga tecken på drogpåverkan. Bilens ägare – en 18-årig kvinna – var med i bilen och misstänks för brottet ”tillåtande av grov olovlig körning”.

Västerås. Ett schaktblad har stulits från en gård mellan Dingtuna och Lillhärad. Spår på platsen visar att någon varit framme med ett fordon och forslat bort schaktbladet.

Centrum. Natten till söndagen krossades en ruta till en butik på Vasagatan i Västerås. Lite senare hittade polisen en 23-årig man på Stora gatan som blödde kraftigt från handen. Han fördes till Centrallasarettet för vård – och misstänks för skadegörelse.

Mer läsning

Annons