Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 28/5

Annons

Korsängsgärdet/Freja. Någon gång under tiden lördag kväll–måndag morgon har en parkerad bil på Hemdalsvägen utsatts för skadegörelse. En ruta har krossats.

Malmaberg. Återigen har restaurang Perla på Stentorpsgatan råkat ut för skadegörelse. Någon har krossat två av tre rutor i ett treglasfönster. Flera andra fall av glaskross har tidigare inträffat och polisutreds.

Vallby. Polis kallades till Allmogeplatsen vid 8-tiden på måndagen sedan en person anmält en annan för olaga hot och ofredande. Ofredandet ska ha bestått i att den anmälde kastade föremål mot anmälaren.

Hammarby. Ett källarförråd på Liegatan har under natten till måndag råkat ut för inbrott. Någon har klippt sönder låset och försvunnit med diverse saker, bland annat en tv och stereo som förvarades i källarförrådet.

Västerås. Två bilister undkom med blotta förskräckelsen och en tankeställare i söndags. Båda bilisterna stoppades av polisen för rutinkontroller, en på länsväg 693 vid 16-tiden, en på Tunbytorp vid 21-tiden. I båda fallen visade det inledande utandningsprovet spår av alkohol, men det senare slutliga provet kom inte upp i straffbara värden för någon av förarna.

Råby. Natten till måndag råkaen parkerad bil på Flugsnappargatan ut för stöld. Någon har monterat bort och stulit bilens grill.

E18/Västerås. Vid 22-tiden i söndags kväll körde en personbil in i vajerräcket på E18 mellan Folkparksmotet och Talltorpsmotet. Ingen skadades, men olyckan vållade vissa trafikstörningar.

Bäckby. Personalen aktiverade överfallslarmet och polisen ryckte ut till KlädEttan på Bäckby torg på måndagseftermiddagen. En 40-årig man hade snattat och uppträdde våldsamt mot personalen i butiken. När poliserna kom dit hade mannen lugnat sig. Han avvisades från butiken.

Kolbäck. Två klass ett mopeder av märken Shenke stals från Säbyvägen natten mellan torsdag och fredag. En av mopederna anträffades senare på längre ned på Säbyvägen.

Surahammar. En man blev så besviken på socialens beslut att han krossade rutan till receptionen. Händelsen inträffade i fredags vid lunchtid. Mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman.

Hallstahammar. Natten mot lördag inträffade ett lägenhetsbråk på Surbrunnsvägen. En man har polisanmälts för misshandel. Dessutom försvann en mobiltelefon och två tusen kronor under tumultet.

Hallstahammar. I lördags vid 13-tiden stals en Iphone från en väska som hängde på en barnvagn. Senare, natten mot söndagen, blev en person bestulen på sin Iphone när han var på Brukshotellet. Telefonen förvarades i byxfickan.

Kolbäck. En man är misstänkt för skadegörelse sedan han sent i lördags kväll hoppat och stampat på en annans cykel. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Ramnäs. Ett försök till inbrott inträffade i en villa strax före 23.30 i lördags. Tjuvarna misslyckades med att komma in i huset, men efterlämnade brytmärken på ytterdörren.

Mer läsning

Annons