Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 29/10

När tjuven inte kom iväg med bilen tog han ut sin frustration på det oskyldiga däcket.

Annons

Vallby. Någon gång under natten till måndagen har en eller flera tjuvar försökt stjäla en parkerad bil från Fatbursgatan. En ruta har slagit sönder och låset har brytmärken, men bilen motstod stöldförsöken. Uppenbarligen kan den frustrerade tjuven ha tagit ut sin ilska på ett av bilens däck som också punkterats.

Centrum. En halvtimme efter midnatt natten till måndagen sågs tre yngre män eller ynglingar springa ut från en entré i Punkt med famnen fulla av jackor. Polis kallades till platsen och upptäckte då att de tre tagit sig in och stulit flera dyra jackor. Hundförare sökte de tre upp mot Sturegatan där de förmodligen haft en bil som väntat då spåret upphörde där. Polisen har undersökt brottsplatsen och säkrat spår.

Pettersberg. Strax före klockan tre natten till måndagen kallade en taxichaufför på polis sedan taxin åkt till Pettersbergsgatan med en kund. Kunden, en 44-årig man, var stökig och besvärlig och slog sönder en ruta på taxibilen. 44-åringen togs med till polishuset för att sova ruset av sig och förhöras om skadegörelsen.

Tillberga. Natten till söndagen har en parkerad lastbil på Radhusvägen drabbats av inbrott. Tjuven har krossat en ruta och stulit bland annat verktyg. Under helgen har också en bil på närbelägna Lokförargatan råkat ut för samma sak – där var det vid anmälningstillfället oklart om något stulits. Ägaren skulle undersöka saken och återkomma till polisen.

Centrum. Natten till lördagen skulle en person, som omhändertagits av polisen, avvisiteras för att låsas in i cell och sova ruset av sig. Vid avvisiteringen dök det upp preparat som misstänks vara narkotika, och misstankar om narkotikabrott uppkom. Preparaten ska analyseras för att se om misstankarna har fog för sig.

Önsta-Gryta. En parkerad bil på Syrénvägen har under tiden lördag till måndag morgon råkat ut för inbrott. Någon har krossat en ruta och stulit bilstereon.

Tillberga. Någon gång under helgen har en bil, parkerad på Bygelvägen, råkat ut för inbrott. Tjuven eller tjuvarna har slagit sönder en ruta, tagit sig in och sedan försvunnit med en GPS-navigator.

Skiljebo. Polisen stoppade vid 20-tiden på söndagen en bil på Stockholmsvägen sedan den kört mot rött i polispatrullens åsyn. Bilisten, en 27-årig man, saknade giltigt körkort. På passagerarplats satt en 23-årig kvinna som enligt polisen var påverkad av någon sorts narkotika. Hon togs med till polisstationen för förhör och provtagning. Rödljuskörningen rapporterades.

Annons