Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 29/6

Annons

CENTRUM. Kring midnatt natten till fredag skulle en patrull poliser omhänderta en berusad person. Då spottade personen på en polis och försökte bita en annan. Personen är skäligen misstänkt, den svagare graden av misstanke, för våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och ofredande.

GÅSMYREVRETEN. Två personer var på vinden i ett hus vid klockan ett natten mot fredag. En tredje person kom upp med en hammare i handen. Omständigheterna är oklara, men en anmälan om hot mot grupp har gjorts.

VÄSTERMALM. Boende på Bondebacken upptäckte att en person försökte ta sig upp på balkongen halv tre på natten. När personen insåg att den var upptäckt släppte den räcket och sprang sin väg. Händelsen är anmäld som hemfridsbrott.

NORDANBY. En moped stals från ett källarutrymme på Gulsporregatan under natten mot fredag.

FRAMNÄS. Under natten mellan torsdag och fredag försökte någon stjäla ur en bil. Bilen var parkerad vid Framnäsbadet. Flera rutor var krossade och någon hade rotat runt i handskfacket, men ingenting var stulet.

VIKSÄNG. Tidigt på fredag morgon blev en bil parkerad vid Ekbergaskolan utsatt för skadegörelse. En fönsterruta krossades.

VIKSÄNG. Flera parkerade fordon parkerade på Mälarstrandsgatan råkade illa ut natten mot fredag. En ruta i en lastbil krossades, och en ruta på en bil. En installationsbok och flera skivor ska ha stulits bland annat.

BJURHOVDA. Någon gång mellan oktober och nu har ett brott mot lagen om kulturminnen begåtts. Någon har hällt två skottkärror med jord och löv i, och en bit ifrån en hällkista. En hällkista är en gravlämning från stenåldern.

HEMDAL. En dörr till ett rum där det förvarades narkotikaklassat preparat, hittades öppen på lasarettet vid lunchtid på fredagen.

HALLSTAHAMMAR. Någon har ägnat sig åt att elda upp saker på Näslundsskolans skolgård. Skadegörelsen består av utbränd papperskorg och en sönderbränd jacka. Som tur var förelåg ingen spridningsrisk.

SURHAMMAR. Lagom till Suradagarna hade Peab planterat blommor vid Coop. Men det vackra varade inte särskilt länge. Natten mellan onsdagen och torsdagen tals blommorna. Det handlar petunior, salvia och pärlhirs.

KOLBÄCK. Det härjar en mopedtjuv i Kolbäckstrakten. I torsdags natt såg en granne hur någon smög sig in på granntomten och försökte stjäla en moped. Men tjuven blev skrämd av något och hann bara att flytta på mopeden innan han lämnade den och rusade i väg.

HALLSTAHAMMAR. En Volvo V70 fick höger bakruta krossad natten mellan onsdagen och torsdagen.

HALLSTAHAMMAR. En man född 1986 är misstänkt för olaga hot mot sin före detta flickvän. Enligt kvinnan ska hennes ex ha sökt upp henne och hotat henne till livet.

Mer läsning

Annons