Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 30/9

Ibland är det vanskligt att handla på nätet från okända. Man tror att man köper presentkort - och får värdelösa travprogram.

Annons

Västerås. En man från Östergötland har polisanmält en man från Västerås för bedrägeri via internet. Västeråsaren sade sig ha ett presentkort på resor, värt 10000 kronor, att sälja för 6800. Halva summan betalades i förskott av östgöten, men då brevet från västeråsaren kom innehöll det bara några travprogram och inget presentkort.

Västermalm. Vid ettiden natten till torsdagen vaknade en man av ljudet av krossat glas. Det visade sig att någon skjutit eller kastat in tre glaskulor genom fönstret i vardagsrummet på Floragatan. När mannen tittade ut försvann en man i 40-50-årsåldern på cykel från platsen.

Herrgärdet. Någon gång under de senaste två veckorna har en lägenhet på Brahegatan drabbats av inbrott. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in genom balkongdörren och burit ut bland annat dator och tv.

Gideonsberg. Flera elverktyg blev bytet när en parkerad bil på Svärdsliljegatan råkade ut för inbrott natten till torsdagen.

Stockholm-Västerås. En nyckel skickades per brev från Stockholm till Västerås, men då brevet kom fram saknades nyckeln, som nu anmälts stulen. Nyckelns ägare har nu bytt samtliga lås nyckeln passade i. Brottet rubriceras som ”intrång i förvar”.

Malmaberg. Någon gång den senaste veckan har ett källarförråd på Tråddragargatan råkat ut för inbrott. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Rocklunda. Natten till onsdagen har ett förråd i Mimerhallens källare brutits upp. Stor oreda har vållats av tjuven eller tjuvarna som försvunnit med åtminstone tolv hockeyklubbor.

Västerås. En kvinna i Västerås har polisanmält att hon fått obehagliga telefonsamtal från en okänd man. Mannen har flåsat i luren.

Kristiansborg. Under tisdagen har flera elevskåp på Carlforsska skolan drabbats av inbrott. Några obehöriga killar har observerats vid skåpen då de ryckt i skåpdörrar. Plånböcker, kontanter och kläder har stulits. Vissa saker har dumpats av tjuvarna på skolans område och senare återfunnits.

Malmaberg. Ett källarförråd på Stentorpsgatan har under den senaste veckan brutits upp. Kläder och kompletta däck på fälg har stulits.

Herrgärdet. Under de senaste dagarna har en parkerad bil vid Herrgärdets vårdcentral utsatts för inbrott och stöldförsök. Tjuven har misslyckats med att tjuvkoppla bilen, men lyckats ta med sig ratten från bilen.

Mer läsning

Annons