Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 4/10

Det hjälper inte att springa från polisen om man är drogpåverkad och lämnar bilen man just kört.

Annons

Malmaberg. En 49-årig man misstänks för att ha kört bil drogpåverkad sedan han vid fyratiden på måndagsmorgonen stoppades av polisen. En polispatrullen såg mannens bil och tänkte stoppa den, då ökades farten och mannen körde in på en parkeringsplats vid Malmabergsgatan och försökte smita men greps. Han nekar till att ha kört bilen. Prover får avgöra vilken narkotika han var påverkad av.

Västerås Central. En parkerad bil vid Västerås Central har under helgen råkat ut för skadegörelse. Någon har sparkat bilen så att en stor buckla uppstått.

Irsta. En man skadades lindrigt vid en trafikolycka i korsningen Stockholmsvägen-Ymergatan vid 08.20 på måndagsmorgonen. Två bilar krockade i korsningen och fick bärgas från platsen. Mannen fördes till Centrallasarettet i ambulans. Olyckan vållade trafikstörningar under räddnings- och bärgningsarbetet.

Saltängen. På söndagseftermiddagen hittades en uppställd bil utan hjul på Munkbovägen. Ägaren kontaktades och det visade sig att bilen stulits i Ransta under natten till lördagen eller söndagsmorgonen. Polisen söker tjuven eller tjuvarna.

Vallby. Strax efter midnatt natten mot måndag stoppade polisen en bil på Vallbyleden för kontroll. Bilen kördes av en 47-årig kvinna, passagerare var en 42-årig man. Båda visade tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika och fördes till polisstationen för provtagning och förhör. Kvinnan misstänks för drograttfylleri, mannen för ringa narkotikabrott.

Örtagården. En bil krockade med en älg vid Örtagården strax väster om Västerås. Föraren fick skärsår av glas, bilen fick bärgas från platsen. Älgen blev svårt skadad och fick avlivas av tillkallad jägare.

Östra Skiljebo. Polisen stoppade vid 21-tiden på söndagskvällen en bil på Kranbyggargatan för kontroll. Det visade sig att bilen hade körförbud eftersom den inte körts till besiktning i rätt tid. Mannen har även tidigare fått böter för sin obesiktade bil, och det fick han även den här gången.

Tillberga. Vid 20-tiden på söndagskvällen krockade en bil med ett vildsvin på länsväg 703 norr om Tillberga. Ingen människa skadades, däremot fick bilen bucklor och vildsvinet skadades så svårt att det fick avlivas av tillkallad jägare.

Mer läsning

Annons