Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 5/1

Annons

Viksäng. Väl framme på Rönnbergagatan hade den 40-årige mannen inga pengar att betala taxin med. Chauffören ringde polisen, som en stund senare hittade 40-åringen i ett trapphus i närheten.

Han förklarade att han trodde att en bekant skulle möta upp och betala de 115 kronor resan kostade, men är nu misstänkt för bedrägligt beteende. Händelsen inträffade vid tvåtiden natten till tisdag.

Apalby. 65-åringen hade tränat på Apalby Friskcenter och hade bråttom. Medan han tog en snabbdusch passade någon på att vittja fickorna på hans byxor, som hängde i det olåsta skåpet. Bytet blev en klocka, värd 2 500 kronor. Stölden begicks i måndags klockan 14.30.

City. Vittnen larmade polisen vid tretiden på tisdagsmorgonen, sedan de sett två män bryta sig in i Citygaraget. Polisen grep en 52-årig man i närheten av brottsplatsen. Han anhölls senare, misstänkt för olaga intrång.Den andre förövaren är fortfarande på fri fot.

City. En moped värd 14 000 kronor har stulits från Sigmatorget. Ägaren parkerade den där dagen före nyårsafton, och när han skulle hämta den i tisdags morse var den borta.

Råby. Strax före klockan fem på tisdagsmorgonen försökte någon bryta sig in i Råby bibliotek. Gärningsmannen krossade en ruta, men lyckades ändå inte få upp fönstret.

Mer läsning

Annons