Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 6/10

Kvinnan misshandlades av maken under flera års tid - men nu har maken anhållits.

Annons

Västerås. En man sitter anhållen sedan han under natten till onsdagen tagits med till förhör, misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot sin maka. De närmare detaljerna kring brottet är ännu inte kända, men enligt vad kvinnan uppgivit till polisen har övergreppen pågått under flera års tid.

Karlsdal. Strax före klockan sex på onsdagsmorgonen inträffade en cykelolycka i korsningen Norra Ringvägen-Kopparbergsvägen. Ambulans kallades till platsen sedan en polispatrull passerat och sett en omkullkörd cyklist. Cyklisten, en 62-årig man, hade ett sår i pannan, men var vid medvetande när han fördes till Centrallasarettet för vård. Polisens teori är att cyklisten själv råkat köra omkull utan att något annat fordon varit inblandat.

Erikslund. Strax efter klockan ett natten mot onsdagen gick inbrottslarmet hos Runes Färger på Hallsta gårdsgata. Någon har krossat ett fönster, sträckt sig in och förmodligen stulit något, det var vid anmälningstillfället oklart vad.

Irsta. Räddningstjänsten ryckte strax före klockan elva på onsdagsförmiddagen till Statoilmacken i Irsta. Detta sedan en lastbil börjat läcka diesel. Cirka 30 liter rann ut, men tack vare att mackpersonalen snabbt lade saneringsmedel på den utrunna dieseln blev utsläppet begränsat. Brandkåren kom och avslutade saneringen.

Önsta-Gryta. En parkerad bil på Vildrosgatan har råkat ut för vandalisering genom att någon under tisdagen kastat ägg och hällt ut skräp på den.

Bjurhovda. En tonårig pojke misstänks ha misshandlat en äldre kvinnlig släkting i en bostad på Bjurhovda. Släktingen, som är i 40-årsåldern, puttades omkull och blev omtöcknad av smällen. Hon fördes till Centrallasarettet för kontroll och vård. Polisens ungdomsrotel utreder tonåringens brott.

Centrum. En företagare med verksamhet i Västerås centrala delar har polisanmält att han råkat ut för upprepade hot från av honom okända män under en tid. Polisen utreder saken.

Västerås. En man i Västerås har polisanmälts för bedrägeri sedan han annonserat ut en vara för 800 kronor på en internetsajt. En tilltänkt köpare har – tvärtemot vad man bör göra – betalat i förskott men inte fått varan, tröttnat och polisanmält.

Mer läsning

Annons