Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 6/12

Slangarna försvann snabbt när de upptäcktes - men slangen och dunken fanns kvar.

Annons

Gideonsberg. En ronderande väktare upptäckte strax före klockan fyra på måndagsmorgonen hur två personer, en man och en kvinna, höll på att uppenbart slanga bensin från en parkerad bil på Vitmåragatan. Polis kallades till platsen, men mannen och kvinnan hann försvinna. Kvar fanns en slang och en dunk bredvid den slangade bilen.

E18 Karlstad-Västerås. En man åkte Swebus Express nattbuss Oslo Stockholm natten till söndagen. Han steg på i Karlstad, somnade, och upptäckte då han vaknade i Västerås att hans mobiltelefon saknades. Då han ringde den svarade en kvinna. Då han ringde igen var telefonen avstängd, förmodligen stulen.

Västerås. Under flera månader var mannen bortrest i tjänsten till USA. Under tiden bad han en bekant ta hand om hans musikinstrument. När han kom tillbaka till sin bostad igen upptäckte han att bekanten pantsatt samtliga instrument.

Erikslund. Under helgen har en byggarbetsplats på Krankroksgatan råkat ut för inbrott. Fyra containrar har brutits upp. Det var vid anmälningstillfället oklart vad som stulits.

Aroslund. Natten till lördagen tankade en bil på Shell Rocklunda 45 liter bensin för drygt 600 kronor och försvann utan att betala. Föraren misstänks för snatteri.

Centrum. En parkerad bil på Snickargatan fick under helgen en backspegel och en antenn sönderbruten, samt framskärmen repad av någon okänd vandal.

Västerås. En 36-årig man har polisanmälts av sin a-kassa för bidragsbrott sedan han både kvitterat ut arbetslöshetsersättning och föräldrapenning. A-kassan anser att han fått ut 2800 kronor för mycket genom den dubbla ersättningen.

Finnslätten. Två extraljus har under helgen stulits från en parkerad bil på Kabelgränd.

Östermalm. Under helgen har en lägenhet på Utanbygatan råkat ut för skadegörelse. Någon har slagit sönder två fönster – ett i sovrummet, ett i vardagsrummet – medan ägaren varit bortrest.

Tidö-Lindö. En boende på Lindskärsvägen har polisanmält att någon varit inne i ett uthus på tomten och stulit en laptop och smycken. Inga brytmärken har kunnat iakttas på uthuset i fråga.

Mer läsning

Annons