Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 7/6

Annons

Klockartorp. Under natten till torsdag råkade en parkerad bil på Knektgatan ut för inbrott. En ruta krossades och det stals saker, bland annat en väska.

Östra Malmaberg. Två blomlådor stals från en uppfart på Odensviplatsen någon gång under tiden tisdag kväll – torsdag morgon.

Vasastaden/Annedal. Tisdag kväll råkade en parkerad bil på Hållgatan ut för ett inbrott. Någon bröt sig in i bilen och stal bilens ratt med airbag. En bil som stod parkerad på relativt närbelägna Annedalsgatan råkade ut för samma sak någon gång mellan onsdag och torsdag morgon. Det är inte känt vilken eller vilka bilmodeller som har drabbats av stölderna.

Hökåsen. Stjärnfallets förskola råkade under nationaldagsledigheten ut för skadegörelse. Någon objuden tog sig in på förskolans område och slog sönder diverse utemöbler och klottrade här och där med kritor.

Västerås. Vid en av polisens trafikkontroller vid tiotiden på torsdagsförmiddagen stoppades en bilist för rutinkontroll av nykterheten. De första kontrollerna indikerade att bilisten – en man i 60-årsåldern – kunde ha alkohol i kroppen. De närmare resultaten av de noggranna provtagningarna är inte kända.

Hacksta. En parkerad bil på Saltängsvägen råkade under tiden mellan tisdag kväll och torsdag morgon ut för stöld och skadegörelse. En ruta krossades och bilens fyra hjul – sommardäck på aluminiumfälgar stals.

Hökåsen. Natten till torsdagen brandskadades flera vägkoner av plast på Alvestavägen genom skadegörelse. Elden spred sig inte.

Centrum. Vid ettiden natten till torsdag stoppade polisen en mopedist i Västerås centrala delar för kontroll. Mopedisten, en 31-årig man, visade sig efter noggrann provtagning sedan han förts till polishuset ha motsvarande 1,12 promille alkohol i kroppen. Han misstänks därför för grovt rattfylleri.

Västerås. Vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen stoppade polisen i Västerås en 43-årig mopedist för rutinkontroll. Poliserna ansåg att mopedisten uppträdde misstänkt narkotikapåverkat och förde honom till polishuset för provtagning och förhör. Resultatet av provtagningen får avgöra om polisernas misstankar stämmer.

Strömsholm. Någon har i början av veckan klottrar på ett utvändigt fläktskåp.

Surahammar. En boende på Dalavägen har blivit bestulen på flera blommor i krukor som stod utomhus.

Hallstahammar.

En kvinna ska på Lidl i onsdags ha skrikit rasistiska tillmälen mot fyra personer med utländsk härkomst.

Mer läsning

Annons