Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brott och olyckor 8/11

Tjuvknepet är mycket gammalt; två arbetar i par, en distraherar säljaren, den andre stjäl. Skor, till exempel.

Annons

Centrum. I söndags genomförde en man och en kvinna en stöld i en butik i centrala Västerås. Mannen lyckades oavbrutet pratande att distrahera säljaren i butiken medan kvinnan tittade på diverse varor. Mannen försvann ut ur butiken med ett par skor värda 1200 kronor utan att betala dem, varpå även kvinnan försvann.

Bjurhovda. Under natten till fredagen har någon kastat ut en bokhylla och två stolar från Bjurhovdaskrapan på Benvägen. Ingen träffades av möblemanget, det är okänt när på natten det kastades ut. Händelsen är polisanmäld som framkallande av fara för annan eftersom någon hade kunnat träffas – i så fall hade det gått riktigt illa.

Gideonsberg. Under helgen har någon brutit sig in i en parkerad bil på Reaktorgränd. En ruta har krossats på bilen. Det var vid anmälningstillfället oklart exakt vad som stulits.

Västerås. En kvinna tappade en mobiltelefon under en taxiresa i söndags i Västerås. Hon upptäckte den borttappade telefonen ganska snabbt och spärrade abonnemanget. Det visar sig dock att någon ringt flera samtal till ett utomeuropeiskt land under tiden mellan försvinnande och spärrande, och kvinnan har nu polisanmält det hela som egenmäktigt förfarande.

Gideonsberg. Bilisten körde sin nedfrostade bil från Gideonsbergsgatan till serviceverkstad – när frosten tinat bort upptäckte verkstaden att någon under natten repat bilen runt om så att lacken skadats.

Finnslätten. Ett företag på Wijkmansgatan drabbades natten till måndagen av inbrott. Någon har krossat en ruta, sträckt sig in och stulit en tv.

Råby rastplats. Natten till måndagen låg en lastbilschaufför och sov i sin lastbil på Råbyfickan längs E18 natten till måndagen. Medan han sov bröt sig en eller – mer troligt – flera tjuvar in genom att bryta upp en dörr och skära upp presenningar. Därefter har några lastpallar stulits och körts bort, med all säkerhet i en annan lastbil eller en skåpbil. Det stulna var 800 kilo nötter.

Centrum. En kvinna i 50-årsåldern har polisanmält att hon under söndagen på okänt sätt blivit av med sin handväska då hon handlade i centrala Västerås.

Önsta-Gryta. Under helgen har någon vandaliserat en parkerad bil på Daggrosgatan, eventuellt efter ett stöldförsök eftersom bilen återfanns knappt 100 meter från dess parkeringsplats, då med bland annat backspeglar och vindrutetorkare sönderbrutna.

Mer läsning

Annons